Ambasador Turske u Srbiji: "Letovališta bezbedna za turiste"

Ambasador Turske u Srbiji: "Letovališta bezbedna za turiste"

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj ocenio je danas da je pokušaj puča u Turskoj bio napad na demokratiju, da su mesta na moru – letovališta za turiste – bezbedna i da su Ankara i Istanbul, gde su bili incidenti, bezbedni.

On ističe da je situacija sada stabilna, da država, vlada ima punu kontrolu i da je u Turskoj bio pokušaj puča terorističke organizacije koja ima svoju mrežu i veze u različitim institucijama.

- Oni su pokušavali da urade nešto prethodnih godina, ali ovo je prvi put koristeći oružje protiv nevinih civila, vojnika i policije. Mi smo za 12 sati rešili sve, izjavio je Mehmet Kemal Bozaj.

Upitan da li je Turska bezbedna za turiste, on je naglasio da je pokušaj puča bio u Istanbulu i Ankari i da su za turiste mesta na moru bezbedna.

Govoreći o hapšenjima širom Turske nakon puča, Bozaj je rekao da je na hiljade ljudi u pritvoru, te će kada odu na sud u skladu sa odlukama sudija biti uhapšeni ili ne.

- Oni koji budu uhapšeni znači da ima jakih dokaza za njihovu umešanost u puč. Turska je zemlja demokratije i vladavina prava će se poštovati u svakom od ovih slučajeva, naglasio je ambasador i pojasnio da su neki od njih pozvani samo na informativne razgovore, a neki su ozbiljno umešani.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija opens 2019 sahrane raspored sahrana i ispraćaja policija servisne informacije almaško groblje Spens opens distrikt havarija na vodovodu grad novi sad radosne vesti bez struje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje gradsko groblje horoskop isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad lisje isključenje vode raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište bebe sahrane novi sad novorođenčad servisne informacije novi sad elektrovojvodina štrand