Američki ambasador sa Mirovićem i Vučevićem

Američki ambasador sa Mirovićem i Vučevićem

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skatom o investiciji američke kompanije "Lir" i o kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture.

Vučević je novinarima rekao da Grad Novi Sad ima redovnu komunikaciju sa ambasadom SAD i da je ambasador Skat u kratkom periodu i pored brojnih obaveza dva puta posetio Novi Sad.

- Razgovarali smo o mnogim temama pre svega o investicijama, a posebno investiciji američke kompanije "Lir" gde sam ambasadoru Skatu pokušao da objasnim i pojedine zlonamerne komentare o toj investiciji - rekao je Vučević posle sastanka u novosadskoj Gradskoj kući.

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da je ambasadora Skata detaljno informisao o kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, kao i da je jedna od tema razgovora bila i aktivnosti Američkog kulturnog centra u Novom Sadu.

- Čast je biti domaćin ambasadoru Skatu koji je istinski prijatelj Novog Sada - rekao je Vučević.

Američki ambasaodor je istakao da mu je Novi Sad vrlo blizak srcu i da voli da dođe u taj grad, te da često dolazi i privatno jer mu se, kako je kazao, jako sviđa.

- Novi Sad je zaslužio da bude Evropska prestonica kulture - rekao je Skat dodajući da je u Novi Sad između ostalog i došao da bi Američkom kulturnom centru koji radi u tom gradu uručio nagradu za izuzetnu aktivnost jer se, po njegovim rečima, radi o najaktivnijem Američkom kulturnom centru ne samo u Srbiji nego i u celom svetu.

Skat je govoreći o investicijama pomenuo kompaniju "Klover" koju će obići tokom svoje posete Novom Sadu i koja zapošljava više od 600 radnika.

- Nakon Klovera posetiću i kompaniju Lir koja otvara sve više radnih mesta - rekao je Skat i naglasio da će učiniti sve što može da pozove i druge američke kompanije da dođu i investiraju u Novi Sad.

Američki ambasador upoznat je i sa planovima nove Pokrajinske vlade, pre svega ekonomskim, ali i u očuvanju dobrih međunacionalnih odnosa u Vojvodini.

- Nama je potrebna pomoć svih koji mogu da pomognu u indukciji bržeg ekonomskog razvoja, u dovođenju investitora. Upoznao sam gospodina Skota sa idejom da u što većem obimu razvijamo naš poslovni ambijent, posebno na lokalnom nivou - objasnio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad novosadski sajam novosadska policija Isključenje struje matičar novi sad jkp lisje bez vode klisa raspored sahrana novi sad betanija Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija bebe novosađani KCV elektrovojvodina sahrane novi sad servisne informacije jkp novosadska toplana šoping centar promenada raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište servisne informacije novi sad JGSP "Novi Sad" bez struje isključenje vode isključenja struje Spens promenada