Američki kutak: Kako su zaista izgledali hipici?

Američki kutak: Kako su zaista izgledali hipici?

U četvrtak 1. februara, sa početkom u 18 časova, Američki kutak u Novom Sadu organizuje novo predavanje iz serijala "PolitikUS".

Kraj šezdesetih godina u SAD obeležili su studentski protesti, jačanje pokreta koji su se borili za manjinska prava, seksualna revolucija i stvaranje hipi komuna. Svi ovi događaji ostavili su dubok trag na razvoj američkog društva, kao i na američku politiku tokom decenija Hladnog rata.

Kako je bilo živeti u Kaliforniji 60-ih i 70-ih godina prošlog veka? Kako su zaista izgledali hipici, kao su živeli, čime se bavili, koji su bili njihovi stavovi, poruke, a šta je njihov legat danas? Koje poruke su slali pokreti koji su za cilj imali popravljanje položaja žena, rasnih, verskih, etničkih i političkih manjina? Da li se američko društvo trajno promenilo nakon decenija previranja? - neka su od pitanja o kojima će se diskutovati.

Predavač će biti dr Nikola Čanak, erudita, intelektualac, poliglota, lekar, naučnik i boem, navodi se u pozivu.

Razgovor će moderirati Predrag Rajić, diplomirani pravnik iz Novog Sada,

Predavanje je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta obavezna prijava putem ovog linka.

Američki kutak nalazi se u ulici Petra Drapština broj 3.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" KCV bebe isključenja struje klisa betanija novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje raspored sahrana novi sad isključenje vode servisne informacije matičar novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina promenada Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad šoping centar promenada novosađani bez vode novorođenčad jkp lisje Spens JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija servisne informacije novi sad sahrane novi sad novosadski sajam