"Američki kutak": Obeležavanje Dana Roma i Međunarodnog dana dece sa ulice

"Američki kutak": Obeležavanje Dana Roma i Međunarodnog dana dece sa ulice

"Američki kutak" će u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom obeležiti dva značajna datuma – 8. i 12. april – organizovanjem radionica za decu koja žive ili rade na ulici i decu koja redovno pohađaju program Dečiji kutak.

U petak, 8. aprila (17h), biće obeležen Međunarodni Dan Roma, kada će deca učestvovati u radionici “Inkluzivne igre bez granica”. Na ovoj radionici deca će se takmičiti meštovitim grupama i to u skakanju u džakovima, nošenju jaja u kašici i sličnim zanimljivim “sportovima”, i, naravno, osvajati nagrade koje će obezbediti "Američki kutak". Cilj ovog programa jeste da pokaže koliko je važna saradnja i prihvatanje različitosti. 

U utorak, 12. aprila (15h),  deca uključena u program EHO-a  namenjen deci koja žive li rade na ulici učestvovaće u kreativnoj radionici kada će kredama ispred "Američkog kutka" nacrtati i ispisati poruke za drugu decu. Na ovaj način obeležiće se Međunarodni dan dece koja su uključena u život i/ili rad na ulici, a koji je ustanovljen 2011. godine od strane Konzorcijuma za decu sa ulice, globalne mreže koja je nastala da bi deci sa ulice dala glas, promovisala njihova prava i poboljšala njihov život.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana novosadsko porodilište servisne informacije novi sad maturanti Spens novosadska policija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije bez vode Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad isključenja struje bez struje jkp lisje novorođenčad bebe vremenska prognoza sahrane RHMZ Isključenje struje gradsko groblje novosađani elektrovojvodina horoskop JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode betanija