"Američki kutak": Obeležavanje Dana Roma i Međunarodnog dana dece sa ulice

"Američki kutak": Obeležavanje Dana Roma i Međunarodnog dana dece sa ulice

"Američki kutak" će u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom obeležiti dva značajna datuma – 8. i 12. april – organizovanjem radionica za decu koja žive ili rade na ulici i decu koja redovno pohađaju program Dečiji kutak.

U petak, 8. aprila (17h), biće obeležen Međunarodni Dan Roma, kada će deca učestvovati u radionici “Inkluzivne igre bez granica”. Na ovoj radionici deca će se takmičiti meštovitim grupama i to u skakanju u džakovima, nošenju jaja u kašici i sličnim zanimljivim “sportovima”, i, naravno, osvajati nagrade koje će obezbediti "Američki kutak". Cilj ovog programa jeste da pokaže koliko je važna saradnja i prihvatanje različitosti. 

U utorak, 12. aprila (15h),  deca uključena u program EHO-a  namenjen deci koja žive li rade na ulici učestvovaće u kreativnoj radionici kada će kredama ispred "Američkog kutka" nacrtati i ispisati poruke za drugu decu. Na ovaj način obeležiće se Međunarodni dan dece koja su uključena u život i/ili rad na ulici, a koji je ustanovljen 2011. godine od strane Konzorcijuma za decu sa ulice, globalne mreže koja je nastala da bi deci sa ulice dala glas, promovisala njihova prava i poboljšala njihov život.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan