Američki "Lir"  zaposlio već 300 Novosađana

Američki "Lir" zaposlio već 300 Novosađana

Od pokretanja probne proizvodnje, krajem aprila, pa do danas, broj stalno zaposlenih u novosadskom pogonu kompanije "Lir" gotovo je utrostručen.

Probna proizvodnja u iznajmljenom prostoru od oko 7.000 metara kvadratnih u Luci "Novi Sad" je, naime, započeta sa 120 ljudi, a danas ih je već više od 300.

- Zaključno sa 8. junom, zaposleno je više od 300 ljudi svih nivoa stručnosti i radnog iskustva, a konkurs za nove radnike je stalno otvoren, potvrđuju za "Večernje novosti" u američkoj kompaniji "Menpauer", koja za "Lir" obezbeđuje ljudske resurse i na srpskom tržištu.

"Lir" traži radnike svih obrazovnih profila od II do VII stepena stručne spreme. Najveći deo čine operateri, odnosno radnici u neposrednoj proizvodnji elektronskih sistema za auto-industriju, ali je, naglašavaju u "Menpaueru", mogućnost napredovanja takođe stalno otvorena.

- Najposvećeniji pojedinci, koji su počeli na poziciji operatera, već su obučeni i unapređeni za više pozicije i odgovornosti, kažu u toj kompaniji.

Uporedo s probnom proizvodnjom u Luci "Novi Sad", u Radnoj zoni Sever 4 je u punom jeku i gradnja nove proizvodne hale u koju bi "Lir" trebalo da se preseli najkasnije do 1. novembra ove godine, preneo je B92.

- Očekujemo da će nova hala biti potpuno završena već početkom oktobra, da bi do početka novembra bila ishodovana i upotrebna dozvola i sva druga neophodna dokumenta i omogućeno da proizvodnja u njoj, u skladu sa ugovorom potpisanim sa "Lirom", počne i proizvodnja, potvrđuju u Zavodu za izgradnju grada Novog Sada.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu RTV

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan