Amerikanci žele da grade fabriku u našem gradu

Amerikanci žele da grade fabriku u našem gradu

Dve američke kompanije zainteresovane su za ulaganje u Novi Sad, a jedna je uputila i pismo o namerama za otvaranje fabrike auto-delova u Novom Sadu. Realizacija ovih investicija gradu bi donelo nekoliko hiljada novih radnih mesta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je na adresu Gradske kuće stiglo pismo o namerama jedne kompanije iz SAD koja se i oficijalno obratila Novom Sadu i Vladi Srbije da želi da otvori proizvodne pogone u Novom Sadu.

Vučević je izjavio za Tanjug da na zahtev te kompanije ne može u javnosti da otkriva njeno ime dok dogovor ne bude definitivno postignut, ali je rekao da se radi o kompaniji koja se bavi proizvodnjom u autoindustriji, odnosno proizvodnjom delova za automobile.

– Ne pravim mistifikaciju, već jednostavno postoje neka pravila ponašanja koja kažu da se u fazi predugovaranja i pregovaranja imena kompanija ne spominju –  rekao je Vučević, podsetivši da je premijer Aleksandar Vučić pre nekoliko dana u jednom intervjuu rekao da se sa dve američke kompanije pregovara da dođu i investiraju u Novi Sad.

Upravo je jedna od te dve kompanije, po rečima Vučevića, poslala pismo o namerama, dok su predstavnici grada na čelu sa njim, zajedno sa predstavnicima Kabineta premijera Vučića razgovarali sa drugom kompanijom koju je Vučić pominjao, te da je i ta kompanija vrlo blizu da donese istu odluku i otpočne proces dolaska u Novi Sad i otvaranja proizvodnih pogona.

– Postizanje dogovora sa tim kompanijama drastično bi popravilo situaciju u gradu jer se radi o nekoliko hiljada radnih mesta i to bi zaista bila revolucija u pozitivnom smislu za Novi Sad i našu privredu – istakao je Vučević.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 1723 dana i 7 sati

  Ovo predpostavljam da je isto kao ona famozna firma za proizvodnju uređaja iz Beča za klimatizaciju vozova što je još pre par godina trebala da zaposli 700-800 ljudi?

  Oceni komentar:
  0
  3