Amovi "BoBole": Kupovinom ovog unikatnog proizvoda pomažete napuštenim psima 

Amovi "BoBole": Kupovinom ovog unikatnog proizvoda pomažete napuštenim psima 

Većina Novosađana, vlasnika kućnih ljubimaca, na svoje četvoronožne prijatelje gleda kao na decu. Brinu o njima, vode ih kod veterinara, kupuju im razne poslastice, ogrlice i odelca. 

Međutim, ima i onih sugrađana koji vode računa i o napuštenim kucama, zbrinjavaju ih u pansione, leče ih i, naravno, trude se da im pronađu novi dom.

Jedna od tako humanih sugrađanki je i Marijana Novakov Popović, po struci profesorka engleskog jezika, upravnica u novosadskom Studentskom centru. Ali, to nije sve – naša sagovornica je pre šest godina, iz ljubavi prema psima, posebno onim koji nemaju dom, započela unikatnu i ručnu proizvodnju amova za pse pod brendom "BoBole". Prepoznatljiv je po logou na kojem je ugravirana guza njenog prvog jazavičara Boleta, koji je nedeljom obožavao da pojede burek, a takođe je bio udomljen.


Marijana, ponosna vlasnica dva udomljena osmogodišnja jazavičara kaže da je ovaj posao nastao iz ideje da ugrožene životinje skloni sa ulice, jer sav prihod od
"BoBole" brenda ide za lečenje i zbrinjavanje napuštenih pasa. Naša sagovornica pomaže mnogim udruženjima za zaštitu životinja, a neki od njih su SPANS i "Beta". 

Reč je zapravo o fondu koji je Marijana oformila i namenila u tu svrhu u nadi da će on bar donekle biti samoodrživ.

Amovi od čiste kože namenjeni su svim kućnim mazama, šmizlama i neustrašivim i bojažljivim kućnim ljubimcima. Nazvan je po našem hrabrom jazavičaru Boletu, koji se godinama uspešno borio sa teškim oblikom epilepsije. "BoBole" je nastao iz potrebe da se kućnim ljubimcima obezbedi sloboda pokreta i udobnost, a da sve to bude sa stilom – priča Marijana.


Prema njenim rečima, ovi amovi su specijalizovani za posebnu, namensku proizvodnju dodatne opreme za male pse. Napravljeni su od 100 posto prirodne kože koja se prilagođava telu, pri čemu su vrat i udovi slobodni, a ljubimac ima neograničenu slobodu pokreta. 

Amovi se proizvode u s.z.r. "Laura Plus", jednoj od poslednjih zanatskih radnji za proizvodnju i obradu kože, bračnog para Oreščanin. Oni su dobitnici povelje za očuvanje starih zanata. Iako su ovi amovi namenjeni za manje rase pasa, sve je više sugrađana koji ih naručuju za basete, hrtove, staforde i ostale veće rase – ističe sagovornica. 


A to što ih vlasnici poručuju i za veće pse, ne treba da čudi jer, pored njegovog interesantnog izgleda i vrhunski kvalitetne izrade, prednost ovog ama je, da se apsolutno prilagođava telu psa nakon samo jedne upotrebe. Zbog činjenice da je napravljen od prirodne kože, antialergijski je, savršeno podnosi vodu, a pošto je obrubljen fluorescentnom trakom, psi se vrlo lako i dobro uočavaju i u mraku.

Svaki "BoBole" am je unikatan, a ima ih u raznim bojama i veličinama. Pratim modu u svetu pasa, pa shodno tome i dezeniram amove. Kolekcije su letnje i zimske, sa raznim printovima, s dodatkom krzna. Ove ove godine veoma je popularna gold kolekcija, a kao i svi ostali izuzetno je praktičan i lak za oblačenje jednostavnim prevlačenjem preko glave i prednjih šapa. Potom se zateže učkur jednom rukom, pa čak i ako se kuca ugoji nije problem – objašnjava Marijana Novakov Popović.


Sem što su lepi na oko, ovi amovi imaju i jedinstven patent za zatvaranje. Učkur je sačinjen od sedam upletenih poliuretanskih struna, debljine tri milimetra i velike su izdrzljivosti. Primera radi, kod amova namenjenih za pse od 15 kilograma izdržljivost je pet puta veća, odnosno, mogu da izdrže opterećenje od 75 kilograma. 

Stoperi koji se koriste za prilagođavanje i zatezanje primarno su namenjeni za alpinističku opremu koja služi za osvajanje najviših i najtežih vrhova na svetu, te zaista pružaju apsolutno sigurnost ljubimcima.


Prodajom svojih proizvoda finasiram lečenje i boravak napuštenih kuca u pansionima, kako bi se pripremili za udomljavanje ili na miru i u sigurnosti proveli starost – predočava sagovornica.

Am se se proizvodi u četiri veličine XS, S, M, L, cena mu je 1.200 dinara, a možete ih poručiti preko Fejsbuk stranica i Instagram profila, kao i na sajtu

Ukoliko niste ljubitelj onlajn kupovine, oni se prodaju i u nekoliko specijalizovanih radnji za kućne ljubimce. 

Planovi naše sagovornice su da svoj brend proširi i u Beogradu.

Inače, sem ovih amova, Marijana pravi i prelepe tašne za dame koje imaju stila, ali koje su po ceo dan na poslu odnosno na terenu.

Tekst je napisan u okviru projekta "Jačanje solidarnosti kao odgovor na COVID 19 epidemiju u Srbiji" koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške. Stavovi izraženi u ovom tekstu ne moraju nužno predstavljati stavove Ambasade Kraljevine Norveške, Balkanskog fonda za demokratiju i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Oceni vest:
13
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan