AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, usporite u zonama radova

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, usporite u zonama radova

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Posle prohladnog jutra, vozače u toku dana očekuju uglavnom povoljni uslovi za vožnju bez padavina i sa više sunčanih intervala, ali je zbog niskih temperatura tokom jutra i večeri opasnost od poledice i dalje prisutna na vlažnim deonicama, naročito na putevima u planinskim predelima.

Prilazi svim zimskim turističkim centrima i skijalištima su prohodni, a sa snegom na kolovozu treba računati na prilaznim putevima ka Kopaoniku, Goču, Zlatiboru, Tari, kao i na putevima u višim planinskim predelima na područjima Valjeva, Ivanjice, Sjenice i Nove Varoši, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Saobraćaj je ovog jutra slabijeg inteziteta, što je i karakteristično za nedelju pre podne, kada je i manji broj vozila i unutar gradova, ali se u toku dana i večeri, shodno kraju nedelje, očekuje pojačan saobraćaj pre svega na autoputevima i frekventnijim putnim pravcima, kao i na prilaznim putevima većih gradova.

Zbog čestih padavina i oscilacija u temperaturama, česti su odroni koji se javljaju na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, u planinskim predelima, a više pažnje je potrebno obratiti i nailaskom na tunele, upozorava AMSS.

Poslednjih dana učestali su na putevima koji vode kroz Ibarsku, Drensku, Drinsku i Ðerdapsku magistralu, a potreban je oprez i prilikom prolaska kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, prenosi "Telegraf".

U narednim danima očekuje se i veće prisustvo putara, zbog radova, na redovnom održavanju puteva, ali i na onim deonicama gde je potrebno otkloniti novonastala oštećenja.

Danas, u vremenskom periodu od 7:00 do 17:00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza (krpljenja udarnih rupa) vrućom masom, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici od petlje "Mali Požarevac" do petlje "Umčari", u smeru Niš-Beograd.

U toku izvođenja radova za sabraćaj će naizmenično biti zatvarane krajnja leva (brza) i srednja (vozna) saobraćajna traka, uz postavljenu adekvatnu privremenu saobraćajnu signalizaciju, prenosi "Telegraf".

Zbog radova na pružnim prelazima na teritoriji GO Lazarevac, u sklopu rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, došlo je do prekida signalno-sigurnosnih uređaja, pa se vozači mole da prilikom prelaska preko pružnih prelaza prilagode brzinu i način vožnje novonastaloj situaciji.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta, navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan