AMSS: Vozači oprez, stižu pljuskovi

AMSS: Vozači oprez, stižu pljuskovi

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da budu oprezniji za volanom i prilagode vožnju uslovima na putu jer ih danas, prema najavama meteorologa, očekuju niže temperature nego prethodnih dana i pljuskovi, najviše u severnom delu zemlje

AMSS ističe da je vikendom po pravilu je pojačan intenzitet saobraćaja, a kako se očekuje i početak letnje turističke sezone, savetuje se blagovremeno informisanje o prohodnosti deonica kojima se planira putovanje.

Kada je reč o najavama i aktuelnim izmenama u saobraćaju, AMSS navodi da će se u periodu do 15. jula, na autoputu E-80, izvoditi radovi na sanaciji kolovoza, na voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

Deonice na kojima će se radovi izvoditi su Trupalska petlja krak 4 – izlaz za Sofiju (Bugarska), Komrenska petlja ulaz u Niš (obe kolovozne trake), Komrenska petlja izlaz za Beograd (obe kolovozne trake).

Radovi na sanaciji kolovoza, na deonici autoputa E-75 od petlje "Niš Jug" do petlje "Leskovac centar" do naselja Pečenjevci, izvodiće se u periodu od 20. juna do 15. jula na voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da budu oprezniji za volanom i prilagode vožnju uslovima na putu jer ih danas, prema najavama meteorologa, očekuju niže temperature nego prethodnih dana i pljuskovi, najviše u severnom delu zemlje.

AMSS ističe da su završeni radovi u okviru redovnog održavanja, uređenja i zaštite nestabilnih kosina na delu državnog puta IB, reda broj 23, na deonici između Međuvršja i Ovčar Banje i da je na toj deonici uspostavljen normalan režim odvijanja saobraćaja.

Od 20. do 27. juna, u periodu od 22:00 do 06:00 časova, na delu autoputa E-75, od petlje "Lasta" do petlje, "T6" - skretanje za Novi Sad, izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, sa povremenim zatvaranjem brze ili zaustavne saobraćajne trake.

Od 20. juna, na deonici Nova Varoš - Prijepolje, izvodiće se radovi na popravci mosta preko reke Bistrice – "Bistrica 8".

Za vreme trajanja radova saobraćaj će se odvijati jednom trakom mosta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 30. juna na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 174, na deonici Užice - Karan, zbog radova na redovnom održavanju - sanaciji klizišta u naselju Lokva.

Danas, u periodu od 08:30 do 16:00 časova, na državnom putu između Zaječara i sela Šljivar, doći će do izmene režima saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza.

Saobraćaj će se na pomenutoj deonici odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. U periodu od 18. juna od 07:00 časova do 20. juna do 05:00 časova, na Pančevačkom mostu, izvodiće se radovi na zameni dilatacija, u smeru Pančevo-Beograd.

Za saobraćaj će biti zatvorena desna saobraćajna traka. Zbog radova na rušenju pešačke pasarele u mestu Sevojono u neposrednoj blizini valjaonice bakra danas će doći do izmene u saobraćaju u periodu od 05.00 do 19.00 časova. Saobraćaj će se u vreme radova preusmeravati na lokalnu saobraćajnicu uz asistenciju saobraćajne policije.

Nailaskom na ovu deonicu puta, potrebno je prilagoditi brzinu i vožnju privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Do 21. juna biće izmenjen saobraćaj na delu državnog puta I B reda broj 13, na deonici Beograd-Čenta, u zoni naselja Padinska skela, zbog radova na popravci kolovoza.

Do 27. juna nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad na deonici od Čiflika do Staničenja na magistralnom putu I B reda, broj 43, dodaje AMSS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan