AMSS: Vremenski uslovi pogodni za sigurnu vožnju

AMSS: Vremenski uslovi pogodni za sigurnu vožnju

I drugog dana vikenda vozače u Srbiji očekuju stabilne vremenske prilike i visoke temperature za ovo doba godine, što će uslovljavati pogodne uslove za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, dok se već u prvim popodnevnim časovima očekuje veći broj vozila, najviše na prilazima većim gradovima, prenosi "Blic".

Lepo i toplo vreme ide na ruku i putarima koji poslednjih dana intezivno rade na pripremi puteva za zimsko održavanje, u vidu postavljanja nove i zameni dotrajale saobraćajne signalizacije, čišćenju kanala i saniranju oštećenja na kolovozu kako bi u nastupajućem zimskom periodu lakše čistili i uklanjali sneg sa puta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržžavanja od 15-20 minuta.

U saopštenju se dodaje da AMSS, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 21. pa do 26. novembra organizuje tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".

Svi vozači se pozivaju da iskoriste tu priliku i ove godine pred početak zimske sezone besplatno provere tehničku ispravnost svog vozila.

AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm, prenosi "Blic".

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan