AMSS: Zbog leda na putevima neophodan veći oprez za volanom

AMSS: Zbog leda na putevima neophodan veći oprez za volanom

Posle podne, uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja se može lediti na tlu, što je velika opasnost u vožnji, pa je neophodan veći oprez za volanom, uz manju brzinu, prilagođenu uslovima na putu.

Iz AMSS podsećaju vozače da bačena so pri veoma niskim temperaturama nema pravi i puni efekat pa je na putevima, a posebno onim koji vode u planinske predele moguće formiranje leda.

U sredu i četvrtak, 9. i 10. januara na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje se obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

AMSS u saopštenju navodi i da nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima, kao ni na naplatnim stanicama.

Vozači svakako od 1. novembra do 1. aprila moraju imati sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

U istom periodu van naseljenog mesta obavezni su lanci ili drugi uređaji za povećanje trakcije u prtljažniku.

NA REKAMA PLOVIDBA REDOVNA: Na velikim rekama u Srbiji nema leda i plovidba je redovna, izjavio je danas pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević i dodao da su, ipak, sve lučke kapetanije u stanju pripravnosti.

- Za svaki slučaj, sve lučke kapetanije su u pripravnosti, svih 12 kapetanija ima svoje redovno nadzorništvo. Direkcija za vodne puteve takođe, kao i Agencija za upravljanje lukama je izdala uputstvo svim lukama da prate stanje, tako da ne očekujemo nikakve probleme – kaže Kovačević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan