Ana Brnabić: Traži se modelitet za uvođenje kovid propusnica

Ana Brnabić: Traži se modelitet za uvođenje kovid propusnica

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sastanak vladinog Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa biti održan tokom predstojeće nedelje.

Premijerka je rekla da se u ovom trenutku traži modelitet za uvođenje kovid propusnica na način da ne bude moguća zloupotreba i falsifikovanje i dodala je da se razmišlja o odluci Vlade koja bi to omogućila.

– Ja ću danas imati konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba, mi jesmo u stalnom kontaktu, ali danas ću imati posebno konsultacije, da vidimo da li je potrebno bilo šta dodatno da uradimo - rekla je Brnabić novinarima na Beogradskom sajmu, nakon primanja treće doze vakcine.

Premijerka je rekla da se u ovom trenutku traži modelitet za uvođenje kovid propusnica na način da ne bude moguća zloupotreba i falsifikovanje, jer nemaju svi kovid redari pravo da traže lične karte na uvid, a dodala je da se razmišlja o odluci vlade koja bi to omogućila.Ona je rekla da je "ne zabrinjava broj ljudi u bolnicama", jer se on "drži do, ili ispod 6.500" osoba.

– Juče smo imali samo 77 novohospitalizovanih, dakle plus, u odnosu na one koji su otpušteni i one koji su hospitalizovani. Tako da nama ta vakcinacija, čak i ovih 54 posto vakcinisanih, drži pod kontrolom - kazala je Brnabić.

Ona je istakla da "umiru nevakcinisani ljudi" i da je vakcinacijom "jednostavno spasiti te živote".

– Vakcinacija je jedini izlaz iz ove pandemije. Dakle pandemija će prestati kada postignemo kolektivni imunitet. Možemo to postići na dva načina - ili da se svi zarazimo, ili da se svi vakcinišemo. Kad kažem svi, mislim na 80 posto starijih od 12 godina - ocenila je Brnabić.

Istakla je da je nošenje maske u zatvorenom prostoru obavezno i da će inspekcije za to imati "nula tolerancije".

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stevan

  pre 218 dana i 6 sati

  Nova epizoda hit serije "Srbija pod okupacijom: Pritisak se nastavlja". Od ove jeseni u tržnom centru blizu vas.

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Sloba

  pre 218 dana i 2 sata

  Eu je to rešila. Čak i zemlje koje nisu u eu su prihvatile njihove covid propusnice. Svi znamo zašto naši neće to da prihvate, neko treba ponovo da zaradi na već postojećoj stvari.

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Aleksandra

  pre 217 dana i 23 sata

  Pa kako ne shvate da mi zapravo pravimo kolektivni imunitet, ali da smo odabrali ovaj drugi način. Eto rešeno. Do proleća ćemo svi da se zarazimo. Jel moze sad neka druga tema...

  Oceni komentar:
  1
  1