Ana Milošević studentkinja PMF-a, osvojila drugo mesto na regionalnom takmičenju kuvara

Ana Milošević studentkinja PMF-a, osvojila drugo mesto na regionalnom takmičenju kuvara

Na takmičenju IKKER 2018 (Interregionalno takmičenje kuvara europskih regija), koje je održano u Makarskoj, Hrvatska, naša studentkinja IV godine gastronomije, Ana Milošević, bila je jedini ženski takmičar, jedini student među profesionalcima i jedini takmičar iz Srbije.

Nakon završetka ciklusa regionalnih takmičenja kuvara koji su se održali u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Italiji ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) je organizovao interregionalno takmičenje kuvara evropskih regija – IKKER kao vrhunac svih takmičenja na kojem se proglasio najbolji interregionalni kuvar godine.

Na IKKER – u se okupilo 10 najboljih kuvara sa svih regionalnih takmičenja, te je među njima odabran onaj koji je poneo titulu najboljeg interregionalnog kuvara (ovo je takmičenje zatvorenog tipa, samo za one koji su osvojili najviša mesta na prethodnim takmičenjima).

Pobednik takmičenja je Damir Tomaš, šef kuhinje makarskog hotela Meteor, dok je drugoplasirana bila jedina žena koja se takmičila, naša Ana Milošević, sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a. Treće mesto osvojio je kuvarski prvak iz Banja Luke Dragan Šljivić, šef kuhinje restorana Monogram.

Ana je pravo na ovo takmičenje stekla osvojivši zlatnu medalju i pehar za najboljeg kuvara u kategoriji profesionalaca prošle godine u Budvi, pod rukovodstvom nastavnika Gorana Radivojevića i Bojane Kalenjuk.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane RHMZ vremenska prognoza novi sad horoskop elektrovojvodina bez struje Republički hidrometeorološki zavod Aleksandar Vučić bez vode betanija bebe jkp novosadska toplana Elektrodistribucija Novi Sad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gradsko groblje raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad maturanti novorođenčad isključenje vode novosadsko porodilište vremenska prognoza isključenja struje Spens servisne informacije javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija