Anegdote iz kol centra: Pozovi "Vodovod" radi divana

Anegdote iz kol centra: Pozovi "Vodovod" radi divana

U današnjem modernom i digitalnom svetu skoro svaka kompanija ili preduzeće koji plasiraju određene proizvode i usluge imaju dežurnu telefonsku liniju za potrošače.

Takav je slučaj i s JKP "Vodovod i kanalizacija", gde građani besplatnim pozivom kol centra na broj 0800/333 021 mogu da dobiju informacije o radovima na vodovodnoj mreži i ostalim segmentima rada ovog preduzeća kao što su pražnjenje septičkih jama, potpisivanje ugovora za vodovodni i kanalizacioni priključak, očitavanje vodomera i drugo. Tokom godine, Novosađani upute više od 20.000 poziva kol centru, a među njima bude i onih koji postanu anegdota.

U razgovoru s operaterima ovog preduzeća, probali smo da saznamo kako “rešavaju probleme” građana koji nisu u domenu njihovog posla, da li sugrađani prelaze granicu pristojnosti, koji su bili najneobičniji i najsmešniji pozivi, na koji način se nose s uvredljivim rečima ako ih ima.

- Pozivi su raznovrsni i, neretko, pored dobijanja neophodnih podataka, korisnici imaju potrebu da u razgovoru s nama odu i dalje. S obzirom na to da su pozivi besplatni, neki  razgovori traju toliko dugo, da ih ukućani opominju na njihovo trajanje, a oni uzvrate, “ćuti, poziv je besplatan”. Dešava se da nas pozovu i iz druge vojvođanske opštine i požale se na njihov lokalni Vodovod, uz molbu da mi nekako utičemo na njih da se javljaju na telefon. Sećam se mladića koji je pozvao i rekao da je došao iz treće smene, zatekao suve slavine, i pitao kako sada da opere zube jer mu dolazi devojka. Moram istaći da je većina sugrađana kulturna, a uvek će se naći neko ko urla u slušalicu i ne sluša naš odgovor jer neretko smo im mi ventil za pražnjenje od nagomilanog stresa i problema – čuli smo od jednog radnika kol centra.


Jedna gospođa je revoltirana nestankom vode pozvala i pitala "gospodu iz Vodovoda" kako ona sad da se opere jer je prethodnu noć imala "intimne odnose", a iste planira da ponovi uveče. Da li je gospođa izgubila granicu pristojnosti ili je htela na svoj način da se našali, ostala je nepoznanica. Simpatičan je bio čovek kad je u leto pozvao da pita zašto je nestala voda kada se on taman nasapunjao, a u pozadini se čulo dobacivanje ženske osobe da ne brine, da je reka pored i da slobodno skoči u nju.

Valja pomenuti i različite ponude koje su radnice dobijale od stranaka s druge strane žice. Tako je jedna od njih dobila poziv na kafu. Naime, gospodin koji je prijavio kvar, sasvim pristojan, zahvalio se operaterki na ljubaznosti, pitao je za ime i rekao da će pozvati sutradan da proveri da li je postupak u toku. Kada se drugi dan javio, tražio je operaterku sa kojom je razgovarao prethodni put i pozvao je na kafu.

- Ima i pomalo tužnih slučajeva. Žena je posle rešavanja problema s vodom, morala da se požali kako je kćerka truje i sipa joj otrov u jogurt. Opet, druga gospođa  je rekla kako vidi čestice pepela u vodi koju pušta iz česme. Naime, ona živi preko puta prodavnice "Uradi sam", koja je gorela, pa je time i objašnjavala pojavu pepela u vodi. Saslušala sam je do kraja i savetovala da popriča s komšijama, na čega je ona uzvratila, da komšije ne umeju da gledaju u vodu. Bilo je i pitanja gde ima da se kupi organsko mleko bez laktoze. Kad sam sugerisala ženi da je dobila "Vodovod", ona je rekla “znam, ali nemam koga drugog da pitam”. Jednu stariju ženu zanimalo je ko može da joj odnese stari kauč. Naravno, da sam odmah rekla da je dobila "Vodovod", što je naravno ona znala i rekla da samo koristi besplatan poziv. Ovaj posao jeste nepredvidljiv i stresan, ali je s druge strane dinamičan i zanimljiv. Svakako dosadan nije – objasnila nam je ljubazna operaterka.

Prema rečima operatera, dva poziva se i dalje redovno prepričavaju. Jedna baka je prijavila da joj "klokoće dislocna" što do danas nije utvrđeno o čemu je tačno bila reč. Drugo pitanje je bilo od gospodina iz prigradskog naselja i glasilo je "Koliko duboko da zakopam popu?“ (prim. aut. narodni naziv za deo dvorišne kapije).

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Omon

  pre 737 dana i 21 sat

  Pa tamo u vodovodu je i ovako javašluk nevidjenih razmera,tako da takva pitanja su skroz na mestu...

  Oceni komentar:
  1
  4
 • nema deda mraza

  pre 737 dana i 12 sati

  nema ovde bas duhovitosti.
  ljudi su u pravu, kako da odrzavaju higijenu ovakvim vodovodom.

  onaj kome je smesno je idiot

  Oceni komentar:
  3
  2