ANKETA: Šta mislite o novim merama za suzbijanje epidemije? (VIDEO)

ANKETA: Šta mislite o novim merama za suzbijanje epidemije? (VIDEO)

Epidemija korona virusa je u punom jeku. Treći talas odneo je mnoge žrtve i beleži visok rast zaraženih u Novom Sadu. Ovih dana je glavna tema koje mere preduzeti kako bi se broj zaraženih smanjio, a privreda koliko-toliko zadržala na nogama.

U našem gradu je, pre nekoliko dana, proglašena vanredna situacija, a od petka na snagu stupaju nove mere, koje podrazumevaju da će ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći da rade samo do 17 časova radnim danima, a vikendom neće moći da rade uopšte. Ove mere pogađaju sve ali najviše privrednike koji se bave uslužnim delatnostima, što je i razlog zbog kog mali privrednici traže otpis poreza, a danas je u Beogradu i održan prvi njihov protest.

Tim povodom izašli smo na ulicu i pitali naše sugrađane koji je njihov stav. Mišljenja su podeljena, neki su izričiti u naglašavanju da mere nisu svrsishodne, drugi tvrde da je to dobar način da se stabilizuje situacija, dok veliki broj građana nije znao šta da odgovori jer smo, kako kažu, u prevelikoj meri zatrpani informacijama i dezinformacijama te više nisu u stanju da procene šta je dobro, a šta loše.

Pogledajte šta su nam rekli i podelite sa nama vaše mišljenje.
 

Oceni vest:
8
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Elem, gospodo iz struke

  pre 134 dana i 8 sati

  Mere se oslanjaju na pretpostavku da građani kontaktima bez maske šire zarazu.
  Do sada, zapaženo je da su građani u ovakvoj situaciji bar nešto malo pametniji od pileta ili kokoške. Plus što su previše zaplašeni medijima.
  Ako ova pretpostavka nije tačna, ako se zaraza širi na sasvim drugi, ljudski kontrolisani i planirani način, recimo preko hrane i na pakovanjima hrane, gde mnogi ljudi ne operu ruke u svakom trenutku kada dodirnu svaki predmet za ishranu...
  A da ne pominjem prelete aviona i vazduh...
  Onda mere neće imati baš nikakvog uticaja.

  Oceni komentar:
  0
  4