"Antićevi dani" od 13. do 15. marta na nekoliko lokacija u Novom Sadu

"Antićevi dani" od 13. do 15. marta na nekoliko lokacija u Novom Sadu

U okviru manifestacije održaće se niz kulturnih sadržaja i programa posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu, dok će se nagrada "Miroslav Antić" za najbolju zbirku pesama u 2018. godini biti uručena Dejanu Aleksiću.

Manifestacija "Antićevi dani", koja se ove godine održava 12. put, počinje u sredu 13. marta i trajaće do petka, 15. marta, najavljeno je na konferenciji za novinare u Skupštini Grada Novog Sada.

- Po mom ličnom ubeđenju Miroslav Antić je najveći pesnik Novog Sada, ali treba podsetiti da je on stvarao i u drugim oblastima, poput likovne i filmske umetnosti. Manifestacija "Antićevi dani" su prilika da se na pravi način i u kontinuitetu odužimo najvećem umetniku Novog Sada, grada koji je ove godine Evropska prestonica mladih, a za dve Evropska prestonica kulture – poručio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

On se zahvalio Organizacionom odboru manifestacije, kao i Kulturnom centru Novog Sada na pripremu bogatog programa "Antićevih dana", pozvavši Novosađanke i Novosađane da posete manifestaciju.

- U tri dana manifestacije publika će se upoznati sa različitim umetničkim aspektima i koliko je Miroslav Antić svestran umetnik – rekla je pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljana Kozarov.

Program ovogodišnjih "Antićevih dana" održava se u Gradskoj kući, Tribini mladih i likovnom salonu KCNS-a, Dunavskom parku, Eđšegu, Izdavačkoj kući "Prometej".


Poslednjeg dana "Antićevih dana", u Svečanoj sali Gradske kuće, Dejanu Aleksiću biće uručena nagrada "Miroslav Antić" za zbirku pesama "Radno vreme raja".

- U izvesnom smislu Dejan Aleksić, koji je i zapaženi pesnik za decu, nastavlja dijalog sa pesničkim opusom Miroslava Antića. Knjiga "Radno vreme raja", komponovana u narastajućem troglasju, otkriva nam se kao provokativan pesnički znak našeg vremena. Njena igra ironije i istančane pesničke imaginacije odraz je jednog suverenog alternativnog sveta. Zalazeći i u život i u ontologiju pesme, u isto vreme, razgrađujući njene mitologeme, Aleksić nam nudi vrcavu igru metafora i živih pesničkih slika – istakao je u obrazloženju nagrade predsednik tročlanog žirija Miroslav Radonjić.

U okviru manifestacije "Antićevi dani" održaće se poetske večeri, izložbe, susreti sa nagrađenim pesnikom, promocija knjiga, tribine i drugi sadržaji, a kompletan program može se pogledati na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

Izvor: Skupština Grada Novog Sada

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Draža Mihailović bez vode novosadsko porodilište servisne informacije novi sad betanija bebe Vreme u Novom Sadu Novosadski polumaraton sahrane isključenje vode novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija NATO bombardovanje elektrovojvodina gradsko groblje jkp lisje četnici Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad bez struje isključenja struje JGSP "Novi Sad" novosađani vremenska prognoza novi sad Isključenje struje vremenska prognoza jkp novosadska toplana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad