"ANTIĆEVI DANI": Položeni venci na grob velikog pesnika

"ANTIĆEVI DANI": Položeni venci na grob velikog pesnika

Novosadski osnovci recitovali stihove Mikinih pesama.

Povodom godišnjice rođenja Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije "Antićevi dani" član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednik Saveta za kulturu Grada Novog Sada Đula Кiš i pomoćnica direktora Кulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković položili su vence na grob Miroslava Antića na Gradskom groblju, a zatim i na bistu pesnika u Dunavskom parku.

- I ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom. Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar i filmski stvaralac. Jedan je od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture – izjavio je Dalibor Rožić.

Zajedno sa delegacijom Grada, vence na bistu Miroslava Antića položili su učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Luka Stanković i učenica OŠ "Đura Daničić" Jovana Кecman. Venac su položili i učenici privatne OŠ "Mika Antić", Doroteja Versajko i Sergej Zeljković koji su, kao i učenici OŠ "Miroslav Antić" iz Futoga, Ana Andrić i Ana Milenković recitovali stihove Mikinih pesama.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje elektrovojvodina jkp lisje raspored sahrana novi sad horoskop isključenja struje novorođenčad radosne vesti isključenje vode novosadsko porodilište sahrane bez vode štrand gradsko groblje bebe JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja almaško groblje Spens opens distrikt sahrane novi sad betanija bez struje opens 2019 havarija na vodovodu grad novi sad policija servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije