Apel da se zaustavi nasilje nad ženama

Apel da se zaustavi nasilje nad ženama

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, povodom najnovije tragedije kada su u porodičnom nasilju život izgubile žena i jedna beba, pozvalo je ovih dana sve građanke i građane da prijave nasilnike i svaki oblik nasilja

„Apelujemo, molimo sve, od roditelja, komšija, poznanika i sugrađana da policiji, tužilaštvu i centrima za socijalni rad prijave nasilnike. To je jedini način da se spase život žena i dece“, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela, kojim predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

U saopštenju se podseća da je od početka godine ubijeno 17 žena i troje dece, dok su u poslednjih deset godina 316 žena žrtve rodno zasnovanog nasilja.

U međuvremenu je još jedna žena danas preminula od posledica prebijanja od strane nevenčanog supruga u Pančevu. Naime, kako prenosi Blic: "Biljana Mundžić Jakimov (32) iz Barande preminula je u Urgentnom centru dan nakon što ju je nevenčani suprug, Nikola Popov (29), pretukao. Iza pokojne Biljane ostao je njen petogodišnji sin iz prethodne veze".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan