APEL IZ JKP "ČISTOĆA": Novosađani, nemojte praviti divlje deponije!

APEL IZ JKP "ČISTOĆA": Novosađani, nemojte praviti divlje deponije!

Svake godine na teritoriji Novog Sada ukloni se više hiljada divljih deponija.

JKP "Čistoća" apelovalo je na građane Novog Sada da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i tako pomognu ovom gradskom preduzeću u održavanju javne higijene u gradu i okolini.

- Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – izjavio je direktor JКP "Čistoća" Vladimir Zelenović


Takođe, iz "Čistoće" mole sugrađane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije, navode u tom gradskom preduzeću.

Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Кontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo, kažu u JKP "Čistoća".

- Verujemo da će naši sugrađani uslišiti ovaj apel i da će divljih deponija u Novom Sadu ubuduće biti sve manje – poručeno je na kraju saopštenja.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan