APEL IZ JKP "ČISTOĆA": Novosađani, nemojte praviti divlje deponije!

APEL IZ JKP "ČISTOĆA": Novosađani, nemojte praviti divlje deponije!

Svake godine na teritoriji Novog Sada ukloni se više hiljada divljih deponija.

JKP "Čistoća" apelovalo je na građane Novog Sada da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i tako pomognu ovom gradskom preduzeću u održavanju javne higijene u gradu i okolini.

- Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – izjavio je direktor JКP "Čistoća" Vladimir Zelenović


Takođe, iz "Čistoće" mole sugrađane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije, navode u tom gradskom preduzeću.

Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Кontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo, kažu u JKP "Čistoća".

- Verujemo da će naši sugrađani uslišiti ovaj apel i da će divljih deponija u Novom Sadu ubuduće biti sve manje – poručeno je na kraju saopštenja.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija raspored sahrana novi sad korona virus jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zdravlje uhapšen diler horoskop astrologija zodijak klinika za ginekologiju i akušerstvo saveti servisne informacije isključenje vode novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad vlada srbije novosadsko porodilište isključenja struje elektrovojvodina bez vode izmena trase autobusa Spens obeležavanje novosadske racije raspored sahrana i ispraćaja Novosadska racija dnevni horoskop sahrane novi sad bebe