Apel na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola

Apel na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola

Danas je poslednji radni dan pred praznike i očekuju se gužve na putevima, posebno poslepodne. Najveće gužve očekuju se na Horgošu i Batrovcima. Policija će pojačati saobraćajne kontrole radi veće bezbednosti saobaćaja, ali i radi boljeg protoka vozila.

Načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije Boban Milinković je gostujući u Dnevniku RTS naglasio da se, naročito tokom praznika, ljudi opuste i olako shvataju učešće u saobraćaju.

- Od 1. do 3. maja prošle godine iz saobraćaja je isključeno preko 900 vozača pod dejstvom alkohola. Tako ne može da se učestvuje u saobraćaju, pa ćemo i ove godine preduzeti sve mere da sprečimo pojedine da ugroze druge u saobraćaju, naglasio je Milinković.

Ukazao je da je broj saobraćajnih nesreća povećan, što je posledica povećanog intenziteta saobraćaja i povoljnih vremenskih uslova za vožnju.

- Povećan na 10.300 sa 9.600, što je oko sedam odsto. Broj poginulih je smanjen, tako da je manje teških saobraćajnih nesreća, napominje Milinković.

Prema njegovim rečima, više je uzroka saobraćajnih nesreća, ali je uvek prisutan i faktor brzine.

- Uvek su posledice teže, često je nepropisno izvođenje radnji u saobraćaju, trenutak nesmotrenosti u kombinaciji sa brzinom dovodi do nezgode. Na primer, prilikom ustupanja prvenstva prolaza morate da obratite pažnju, ako ne procenite brzinu vozila, posledice su teške, ističe Milinković.

Tokom predstojećih praznika saobraćajna policija će pojačano raditi radi bezbednosti, ali i radi omogućavanja bolje protočnosti saobraćaja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan