Apelacioni sud poništio presudu za ubistvo Vojislava Škrbića

Apelacioni sud poništio presudu za ubistvo Vojislava Škrbića

Sud u Novom Sadu poništio je presudu kojom su Miloš Buha (45) i Dušan Buha (27) osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića (39), u pucnjavi koja se 22. maja 2014. godine dogodila u kafiću "Gondola" kod Dunavskog parka.

Kako se navodi u saopštenju suda, Sudsko veće je još šestog juna donelo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca optuženih Miloša Buhe (45) i Dušana Buhe (27), te je prvostepena presuda Višeg suda ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje.

- Apelacioni sud je utvrdio da su žalbe osnovane, odnosno da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka, jer je presuda nerazumljiva, a samim tim i protivrečna razlozima presude. Naime, iz datog opisa radnji ne proizilazi da su utvrđene sve relevantne činjenice vezane za umišljaj Buha Miloša u odnosu na ubistvo Vojislava Škrbića, odnosno mogućnost dovođenja u opasnost života drugih lica, kaže se u saopštenju.

Apelacioni sud je optuženom Dušanu Buhi produžio pritvor u kom se nalazi od 13. juna 2014. godine, dok je Milan Buha i dalje u bekstvu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan