Apelacioni sud poništio presudu za ubistvo Vojislava Škrbića

Apelacioni sud poništio presudu za ubistvo Vojislava Škrbića

Sud u Novom Sadu poništio je presudu kojom su Miloš Buha (45) i Dušan Buha (27) osuđeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića (39), u pucnjavi koja se 22. maja 2014. godine dogodila u kafiću "Gondola" kod Dunavskog parka.

Kako se navodi u saopštenju suda, Sudsko veće je još šestog juna donelo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca optuženih Miloša Buhe (45) i Dušana Buhe (27), te je prvostepena presuda Višeg suda ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje.

- Apelacioni sud je utvrdio da su žalbe osnovane, odnosno da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka, jer je presuda nerazumljiva, a samim tim i protivrečna razlozima presude. Naime, iz datog opisa radnji ne proizilazi da su utvrđene sve relevantne činjenice vezane za umišljaj Buha Miloša u odnosu na ubistvo Vojislava Škrbića, odnosno mogućnost dovođenja u opasnost života drugih lica, kaže se u saopštenju.

Apelacioni sud je optuženom Dušanu Buhi produžio pritvor u kom se nalazi od 13. juna 2014. godine, dok je Milan Buha i dalje u bekstvu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe zodijak vlada srbije izmena trase autobusa novosadsko porodilište sahrane novi sad jkp lisje isključenje vode bez struje horoskop JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" obeležavanje novosadske racije korona virus novorođenčad bez vode astrologija raspored sahrana novi sad Novosadska racija servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja zdravlje isključenja struje uhapšen diler betanija dnevni horoskop