APELACIONI SUD: Ponovo smanjena kazna Despotu Vraniću

APELACIONI SUD: Ponovo smanjena kazna Despotu Vraniću

Još jedno smanjenje kazne okrivljenom za udes kod Merkatora, kada je smrtno stradalo troje mladih ljudi.

Kako piše 021.rs. apelacioni sud je danas, 12. decembra, saopštio da je još 24. oktobra doneo presudu kojom je Despotu Vraniću smanjio kaznu zatvora sa sedam na šest godina zatvora.

Njemu je ovo drugo smanjenje kazne, pošto je na prvobitnom suđenju bio osuđen na osam godina zatvora, pa ju je sud na novom suđenju smanjio na sedam godina.
 
Poslednjom odlukom Apelacionog suda potvrđeno je da je Vranić kriv za saobraćajnu nesreću, koja se dogodila 8. juna 2014. godine kod Merkatora, kada je poginulo troje mladih, ali je uvažio žalbu branioca da sud nije u dovoljnoj meri cenio uticaj drugog učesnika.
 
- Ocena drugostepenog veća je da je pravilno utvrđenje prvostepenog suda da okrivljeni nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom, jer je imao 1,476 gr/kg alkohola u krvi, a istovremeno je nasilnički vozio neposredno pre saobraćajne nezgode, budući da se kretao brzinom od 177 km/h, čime je postupao u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja. Međutim, ceneći žalbene navode branilaca okrivljenog u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, veće Apelacionog suda je našlo da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio intenzitet doprinosa saobraćajnoj nezgodi vozača automobila "golf", koji je u raskrsnicu ušao na crveno svetlo i time u značajnoj meri doprineo da dođe do saobraćajne nezgode – navedeno je u presudi Apelacionog suda.
 
Istom presudom, Apelacioni sud je Vraniću u kaznu uračunao i vreme koje je proveo u pritvoru od 9. juna 2014, kao i vreme koje provodi u kućnom pritovoru od letos kada je osuđen po drugi put. 
 
Vranić će u kućnom pritvoru ostati do upućivanja u zatvor. 
Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Laloš

  pre 2543 dana i 11 sati

  još će mu se izviniti i pustiti ga iz pritvora na oporavak o trošku nastradalih ?!?! Činjenica je da je vozač golfa doprineo da dodje do saobraćajne nesreće, ali je činjenica da bi to bila i ostala samo svakodnevna saobraćajna nesreća sa manjom ili većom materijalnom štetom i ponekom eventualnom povredom. Do smrtnog ishoda je došlo ne zbog obične saobraćajne nesreće, već zbog toga što je Vranić vozio suludom brzinom od 177 kmh pod uticajem alkohola !!!

  Oceni komentar:
  0
  10