Apelacioni sud smanjio kaznu za obljubu devetogodišnjaka u Sremskim Karlovcima

Apelacioni sud smanjio kaznu za obljubu devetogodišnjaka u Sremskim Karlovcima

Apelacioni sud u Novom Sadu preninačio je prvostepenu presudu A. P. (33) iz Sremskih Karlovaca kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog obljube nad nemoćnim licem, odnosno za seksualno zlostavljanje devetogodišnjeg dečaka, inače njegovog rođaka.

Kako "Dnevnik" saznaje, njemu je smanjena visina kazne sa 18 na 15 godina zatvora.

Okrivljenom će, osim te kazne, kada bude izašao iz zatvora, biti zabranjeno prilaženje i komunikacija sa oštećenim na manje od 50 metara u trajanju od tri godine.

Prema saznanjima "Dnevnika", A. P. je u maju tražio da bude upućen na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, te se od tada nalazi u KPZ Nova Skela.

Za krivično delo za koje je okrivljen predviđena je kazna zatvora od najmanje 10 godina do doživotne, a prilikom izricanja prvostepena presude, kao olakšavajuća okolnost, uzeto je u obzir da okrivljeni do sada nije osuđivan i da je jedini hranilac višečlane porodice.

Kao otežavajuća okolnost prilikom izricanja prvostepene presude cenjeno je to što je rođak detetu i što je zloupotrebio njegovo i poverenje njegovih roditelja.

Iako je suđenje za obljubu devetogodišnjeg dečaka od početka bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve, izricanje prvostepene presude je bilo javno.

Podsećamo, A. P. je u noći između 14. i 15. juna 2020. godine, smanjeno sposoban da uvidi delo, ali ne bitno, izvršio obljubu nad devetogodišnjim dečakom. On ga je odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka – Čerat u Sremskim Karlovcima, gde je bilo dosta gostiju, i napastvovao ga prilikom povratka, na putu do kuće oštećenog.

Devetogodišnjak silovan u Sremskim Karlovcima

Inače, okrivljeni je na početku glavnog pretresa izneo svoju odbranu, a šta je tom priliko rekao ostaće nepoznato jer je suđenje bilo zatvoreno za javnost.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, A. P, koji je rođak devetogodišnjeg dečaka, sa proslave je krenuo ka kući mališana oko četiri sata ujutro i tom prilikom ga nosio u naručju jer se dete nije osećalo dobro, a onda ga, dok su prelazili preko livade, napastvovao mališana, a potom odveo kući.

Dečak je, po povratku kući, odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci, bilo sumnjivo. Kada je rekao da je duže spavao nego što je imao običaj jer ga jako boli stomak, roditelji su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan. Nakon toga slučaj je prijavljen policiji, piše "Dnevnik".

Uprkos tome što mališan otežano govori zbog problema sa sluhom, dao je iskaz o onome što mu se dogodilo, a inspektori su odmah potom obavili razgovor sa više osoba koje su prisustvovale rođendanskom slavlju. Uzeti su brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće, a desetak dana kasnije dečakov rođak A. P. je uhapšen.

SREMSKI KARLOVCI: Uhapšen osumnjičeni za silovanje devetogodišnjaka


Nakon privođenja je, prema nezvaničnim saznanjima, tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri dogodilo.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dax

  pre 563 dana i 10 sati

  G*** cenzurisano *** iz apelacije

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Vi OVO zovete Srbijom?

  pre 563 dana i 7 sati

  Apelacija se proholandisala. Holanđani uveli zakon za 14 godina, da je to ok.

  Oceni komentar:
  0
  2