Apelacioni sud: Vlasnik "Kontrasta" ostaje na uslovnoj slobodi

Apelacioni sud: Vlasnik "Kontrasta" ostaje na uslovnoj slobodi

Alojz Ganić, vlasnik diskoteke "Kontrast", ostaće na uslovnoj slobodi odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu.

Ovaj sud je 19. juna doneo rešenje kojim je odbijena žalba Višeg javnog tužilaštva izjavljena protiv rešenja Višeg suda u Novom Sadu kojim je Ganić uslovno otpušten sa izdržavanja kazne zatvora, pod uslovom da do kraja isteka kazne 4. juna 2017. ne učini novo krivično delo.

Prema obrazloženju Apelacionog suda, prilikom odlučivanja su se rukovodili time da li je postignuta svrha kažnjavanja, te da se, ukoliko je izdržao dve trećine kazne zatvora, što ovde jeste slučaj, osuđeni uslovno otpusti sa izdržavanja kazne, ako se u toku izdržavanja kazne tako popravio da se može očekivati da će se na slobodi dobro vladati.

U obrazloženju drugostepene odluke, veće Krivičnog odeljenja Apelacionog suda u Novom Sadu je utvrdilo da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti od značaja za odluku, i utvrdio da se okrivljeni tokom dosadašnjeg izdržavanja kazne zatvora tako popravio da postoji nizak stepen rizika od ponavljanja dela, kao i da je proces resocijalizacije dovršen.

Podsetimo, Alojz Ganić prvostepeno je bio osuđen juna 2014. na pet godina zatvora, dok su zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković dobili devet, odnosno sedam godina zatvora, a električar Miroslav Papuga takođe devet godina zatvora.

Zatim je juna 2015. Ganiću preinačena kazna samo u delu odluke o krivičnim sankcijama i to zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, pa je umesto kaznu zatvora u trajanju od pet godina koliko je izrekao prvostepeni sud, dobio kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, da bi kasnije kazna bila preinačena u uslovnu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan