APOTEKA "NOVI SAD": Nazire se ulazak u javno-privatno partnerstvo

APOTEKA "NOVI SAD": Nazire se ulazak u javno-privatno partnerstvo

Očekuje se da će ova zdravstvena ustanova ulaskom u partnerstvo savladati krizu

Skupština Grada Novog Sada trebalo bi da na sledećoj sednici razmatra nacrt ugovora za privatno javno partnerstvo za ovu zdravstvenu istituciju, a takođe i da usvoji predlog o raspisivanju javnog poziva za privatnog partnera, izjavio je za "Novosti" Gojko Vujnović, v.d. direktora Apotekarske ustanove "Novi Sad".

Odbornici su, podseća beogradski dnevni list, još početkom godine prihvatili Projekat privatno-javnog partnerstva za ovu zdravstvenu ustanovu, kojim su predviđeni i ovi koraci. Projektom, prvim ove vrste u Srbiji, za koji su interesovanje već pokazale lokalne samouprave koje imaju sličan problem, kako je tada objasnio gradonačelnik Miloš Vučević, trebalo bi da privatni partner preuzme upravljačka prava nad Apotekom “Novi Sad” na 10 godina, u odnosu 66,6 naprema 33,3. Planirano je, takođe, da partner izmiri obaveze ove ustanove prema dobavljačima i radnicima.

- Koliko mi je poznato oba predloga, i poziva i ugovora, već su gotovo privedeni kraju, odnosno, radna grupa zadužena za ovaj posao radi poslednje dorade. Nama je veoma važno da se sada već nazire ulazak u privatno javno partnerstvo jer nam je poslovanje, zbog dugova prema dobavljačima lekova, kao i neredovnim prilivom sredstava našoj apoteci iz nadležnog ministarstva, sve teže. – ističe Vujnović za "Novosti", napomenuvši pritom da je ozbiljan problem u funkcionisanju Apoteke napravila j nelogična odluka Ministarstva zdravlja o smanjenju broja zaposlenih, kojom je, umesto neophodnih 80 radnika, apoteka ostala sa samo 60 zaposlenih.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan