APV: Devedeset miliona dinara za projekte u oblasti energetske efikasnosti

APV: Devedeset miliona dinara za projekte u oblasti energetske efikasnosti

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine objavila je danas javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti energetske efikasnosti, za koji je obezbeđeno ukupno 90.000.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja APV, lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu obezbede sredstva neophodna za rekonstrukciju, sanaciju ili adaptaciju javne rasvete, postrojenja za proizvodnju toplotne energije, termičkih omotača i termotehničkih sistema u objektima, kao i izgradnju postrojenja za korišćenje obnovljivih izvora energije, a neophodan uslov je, ističe se, da su objekti u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

- Pružanjem podrške lokalnim samoupravama u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja će doprineti poboljšanju energetske efikasnosti opština, stvoriće se uslovi za racionalno korišćenje energije, smanjenje potrošnje energije za grejanje, hlađenje, ventilaciju, pripremu sanitarne tople vode i električne energije, smanjenje emisije štetnih gasova, povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije, a samim tim i doprineti boljoj zaštiti životne sredine u Vojvodini – poručuje se u saopštenju. 

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 7. aprila 2017. godine, do 16 časova. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentaciji Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe novosađani novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja bez vode novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad jkp lisje horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad Isključenje struje crna hronika preminuli novi sad novorođenčad Vreme u Novom Sadu isključenje vode RHMZ betanija Republički hidrometeorološki zavod sremski karlovci servisne informacije novi sad elektrovojvodina dnevni horoskop Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje sahrane novi sad horoskopski znaci