APV: Medijima na jezicima manjina 264 miliona dinara

APV: Medijima na jezicima manjina 264 miliona dinara

Podrška manjinskim medijima važna i za očuvanje identiteta manjinskih zajednica – poručuju iz Pokrajine.

Vojvođanska vlada je ove godine za finansiranje devet izdavača i 22 lista na jezicima nacionalnih manjina izdvojila 264 miliona dinara, a za njihovo projektno finansiranje dato je dva i po miliona dinara, izjavio je danas pomoćnik pokrajinskog sekretara zadužen za medije Đorđe Vukmirović.

Vukmirović je na regionalnoj konferenciji o manjinskim i lokalnim medijima istakao da pokrajinska vlada nema nameru da smanji izdavanja za manjinske medije.

Prema Vukmiroviću, postoji stabilan sistem finansijske pomoći pokrajinske vlade za najznačajnije medije na jezicima manjina.

On je napomenuo da su ostali mediji, uključujući medije na srpskom jeziku, okrenuti tržištu i da se mogu javljati na konkurse za projektno finansiranje medijskih programa od javnog značaja.

Vukmirović smatra da je podrška manjinskim medijima važna i za očuvanje identiteta manjinskih zajednica.

Prema njegovim rečima, manjinski mediji moraju da razmišljaju i o tome da što više svoje sadržaje nude u elektronskoj formi, kako bi povećali broj čitalaca.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode sahrane novi sad horoskopski znaci jkp lisje policija vremenska prognoza novi sad isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište betanija novorođenčad bebe raspored sahrana novi sad mup novi sad dnevni horoskop MUP horoskop novosađani protest javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje RHMZ matičar novi sad servisne informacije novi sad isključenja struje bez struje raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod