APV: Po kom osnovu Vlada Vojvodine namerava da pokloni 500.000 evra Republici Srpskoj?

APV: Po kom osnovu Vlada Vojvodine namerava da pokloni 500.000 evra Republici Srpskoj?

Akcija progresivne Vojvodine (APV) pita po kom osnovu Pokrajinska vlada, odnosno pokrajinski  sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu namerava da  "pokloni" 500.000 evra Republici Srpskoj za otvaranje "proizvodnih pogona u opštini Milići". 

Ta informacija pojavila se u medijima Bosne i Hercegovine, ali ne i u medijima Srbije. Da li zbog toga što Vlada APV pokušava da je sakrije? Pitamo na osnovu čega se donosi takva politička odluka i po kom se pravnom osnovu velika količina novaca daje za privredne projekte u drugoj  državi? Vlada AP Vojvodine možda nije upoznata s činjenicom da Vojvodina postaje sve siromašnija i da su od 2009. godine prosečna primanja u Vojvodini niža nego u čitavoj Srbiji prvi put u istoriji. U većini opština u Vojvodini primanja su daleko ispod državnog proseka. Je li  moguće da ova Vlada AP Vojvodine toliko ne podnosi Vojvodinu da otvoreno radi na njenoj daljoj devastaciji – pita se Inicijativni odbor APV-a.

Akcija progresivne Vojvodine poziva Vladu AP Vojvodine da odgovori na ova pitanja jer je reč o javnim sredstvima koja pripadaju svim građanima Vojvodine. 

Vest o nameri Pokrajinske Vlade da sufinansira pogone u Milićima koju je izrekao pokrajinski sekretar Aleksandar Sofić na otvaranju "Dana zavičaja" na Novosadskom sajmu pročitajte OVDE.

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lucifer

  pre 402 dana i 15 sati

  Pa svojom politikom od grada koji je bio u samom vrhu u proseku standarda doveli su nas vecinu na ivici siromastva.

  Oceni komentar:
  1
  10