APV: Tri miliona za poboljšanje položaja žena u sportu

APV: Tri miliona za poboljšanje položaja žena u sportu

I ove godine, kao i prethodne, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao je poseban konkurs sa ciljem afirmacije žena u sportu.

Na konkurs na koji su mogli da se prijave sportska udruženja, savezi i društva, stiglo je preko 110 predloga projekata koji su se odnosili na usavršavanje stučnjakinja u sportu i sportskih stučnjakinja, nabavku takmičarske opreme i rekvizita za sportistkinje, kao i projekti naučno – stručnog karaktera sa ciljem smanjenja diskriminacije žena u sportu.

Sa budžetom od 3 miliona dinara resorni Sekretarijat je ove godine podržao ukupno 70 projekata, a predstavnicima sportskih udruženja je danas u Klubu poslanika Skupštine AP Vojvodine ugovore uručila Podsekretarka pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Aleksandra Ristić.

Ona je navela da je cilj ovog specifičnog konkursa u našoj zemlji pre svega poboljšanje položaja žena u sportu, kako samih sportistkinja i trenera, tako i sudkinja i delegatkinja i uopšte žena na različitim funkcijama u sportu.

-Prošle godine smo za ovaj konkurs izdvojili 2 miliona i podržali oko 40 projekata, prepoznavajući veliku potrebu za ovim konkursom i njegovu važnost za sve dame koje se na bilo koji način bave sportom, ove godine je taj budžet uvećan za još milion dinara i podržano je skoro duplo više projekata nego prošle godine. Sada već tradicionalni konkurs „Afirmacija žena u sportu“ jedan je od prioriteta resornog sekretarijata, jer sve pokazuje da iako je veliki broj žena u sportu, one su nekako bez ikakvog razloga uglavnom u drugom planu, što nikako nije dobro. Želeli smo da pomognemo sportskim stučnjakinjama i sportistkinjama da se dodatno edukuju, da nabave opremu i adekvatne rekvizite za treninge, ali i da podržimo organizaciju raznih tribina i naučnih skupova koji imaju za cilj smanjenje diskriminacije žena u sportu - rekla je Ristić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje bez vode isključenja struje vremenska prognoza novi sad Futog novi sad vremenska prognoza klinika za ginekologiju i akušerstvo promenada novosadsko porodilište Petrovaradin servisne informacije novi sad bez struje bebe policija jkp novosadska toplana Srbija novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod novosađani zdravlje RHMZ Vreme u Novom Sadu mup novi sad betanija Elektrodistribucija Novi Sad tržni centar promenada elektrovojvodina odbojka detelinara