APV: Više od 204 miliona dinara za konkurse iz oblasti obrazovanja i nacionalnih manjina

APV: Više od 204 miliona dinara za konkurse iz oblasti obrazovanja i nacionalnih manjina

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice objavio je danas rezultate šest konkursa – po tri iz oblasti obrazovanja i iz oblasti nacionalnih manjina – u ukupnoj vrednosti od 204.700.000 dinara.

U oblasti obrazovanja, 26,5 miliona dinara namenjeno je osnovnim i srednjim školama za nabavku opreme, 102 miliona za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine i 20,2 miliona za programe i projekte u oblasti obrazovanja ‒ od kojih je 14,7 miliona namenjeno za udruženja i za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i regionalne centre za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, 3,7 miliona za realizaciju bilingvalne nastave, 1,1 milion za programe i projekte obrazovno-vaspitnih ustanova koje izdaju u zakup školski prostor i 700 hiljada dinara za programe i projekte u okviru predškolskog obrazovanja.

Za konkurse iz oblasti nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, ove godine dodeljuje se ukupno 56 miliona dinara i to: 33 miliona dinara za programe i projekte usmerene na unapređivanje prava nacionalnih manjina na teritoriji AP Vojvodine, 12 miliona za programe i projekte očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije i 11 miliona za unapređivanje ostvarivanja prava na službenu upotrebu jezika i pisama.

U aprilu su već objavljeni rezultati konkursa za nabavku interaktivnih tabli s projektorom za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine. U okviru akcije "Pametnu tablu u svaku školu!", koja ima cilj da svaka škola, svako izdvojeno odeljenje škole i svaki dom učenika u Vojvodini dobije po jednu interaktivnu tablu s projektorom, izdvojeno je 70,4 miliona dinara.

– Nakon uspešno realizovane javne nabavke, montaže uveliko traju, uz uvažavanje svih preporuka o merama zaštite. Očekujemo da će do kraja meseca biti postavljene sve 704 table s projektorima. Nadam se da će od septembra, odnosno od početka sledeće školske godine, pametne table biti na raspolaganju đacima i da će ih nastavnici primenjivati u svom radu. Za vreme nastave na daljinu mogli smo se uveriti u prednosti korišćenja digitalne tehnologije i videti koliko je ona neophodna. Što se tiče konkursa čiji su rezultati sada objavljeni, očekujemo da ćemo do kraja kalendarske godine, u skladu s mogućnostima budzeta, sprovesti potpisivanje ugovora, nabavku i isporučivanje opreme, a da će programi i projekti koje ovim putem podržavamo ‒ biti realizovani – izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš.

Rezultate konkursa možete da pogledate i preuzmete OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan