Arhitekte poručuju: Zaustaviti radove u Narodnih heroja

Arhitekte poručuju: Zaustaviti radove u Narodnih heroja

U Društvu arhitekata Novog Sada navode da su postupak izmene planskih dokumenata za ovu lokaciju i otpočinjanje građevinskih radova stvorili veliku zabrinutost i konfuziju u delu stručne i šire javnosti, a posebno jer nedostaje jasan uvid u najbitnije aspekte projekta budećeg objekta na ovoj lokaciji.

- Zahtevamo od Grada i njegovih nadležnih institucija i službi da, u svrhu zaštite javnog interesa u pitanjima izgradnje grada, ponovu pokrenu postupak izmena i dopuna Plana generalne regulacije i pratećeg plana za tu lokaciju, kako bi se kroz dijalog i na osnovu stručnih načela došlo do adekvatnih urbanističkih parametara. Pitanje spratnosti, koeficijenata zauzetosti i izgrađenost za ovako osetljivu lokaciju moraju se ponovo razmotriti, poručuju iz Društva arhitekata Novog Sada u saopštenju koje u celosti možete pročitati OVDE.
 
DaNS zahteva i da se u novi plan unese obaveza raspisivanja javnog arhitektonskog konkursa za objekat na toj lokaciji, te da se do okončanja ovih procesa stopiraju svi građevinski radovi.
Oceni vest:
25
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan