Arhitekte poručuju: Zaustaviti radove u Narodnih heroja

Arhitekte poručuju: Zaustaviti radove u Narodnih heroja

U Društvu arhitekata Novog Sada navode da su postupak izmene planskih dokumenata za ovu lokaciju i otpočinjanje građevinskih radova stvorili veliku zabrinutost i konfuziju u delu stručne i šire javnosti, a posebno jer nedostaje jasan uvid u najbitnije aspekte projekta budećeg objekta na ovoj lokaciji.

- Zahtevamo od Grada i njegovih nadležnih institucija i službi da, u svrhu zaštite javnog interesa u pitanjima izgradnje grada, ponovu pokrenu postupak izmena i dopuna Plana generalne regulacije i pratećeg plana za tu lokaciju, kako bi se kroz dijalog i na osnovu stručnih načela došlo do adekvatnih urbanističkih parametara. Pitanje spratnosti, koeficijenata zauzetosti i izgrađenost za ovako osetljivu lokaciju moraju se ponovo razmotriti, poručuju iz Društva arhitekata Novog Sada u saopštenju koje u celosti možete pročitati OVDE.
 
DaNS zahteva i da se u novi plan unese obaveza raspisivanja javnog arhitektonskog konkursa za objekat na toj lokaciji, te da se do okončanja ovih procesa stopiraju svi građevinski radovi.
Oceni vest:
24
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Hitna pomoć gradsko groblje isključenje vode novorođenčad matičar novi sad jkp lisje novosađani horoskop RHMZ raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu bebe isključenja struje restorani novi sad Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje servisne informacije novosadsko porodilište betanija raspored sahrana novi sad