Arije o ljubavi i bendovi "Green Line" i "Štikle i vikleri" zatvaraju Festival ljubavi

Arije o ljubavi i bendovi "Green Line" i "Štikle i vikleri" zatvaraju Festival ljubavi

Prvi "Festival ljubavi" biće zatvoren u četvrtak, 9. marta na centralnom gradskom trgu.

Program na Trgu slobode počinje u 18 časova nastupom Opere Srpskog narodnog pozorišta čiji će solisti izvesti ljubavne arije.

Od 19 časova sledi nastup benda "Green Line", a od 20 do 22 časa nastupiće bend "Štikle i vikleri".

Kako stoji u saopštenju, među najvećim atrakcijama na Trgu slobode prethodnih mesec dana bili su "Love Gate" ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, i "Nestea Flower Wall" – jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše "ljubav", a na kojoj su novosadski parovi i gosti katancima zaključavali svoju ljubav.

Parove koji su se venčali u 2016. godini, a bili najuspešniji u kvizu "Koliko se poznajete", organizatori su nagradili putovanjem na Kopanik, a par čija fotografija bude imala najviše glasova na portalu www.nshronika.rs, nagradiće putovanjem na Jahorinu.

"Festival ljubavi", zajedno sa prijateljima iz Galerije Matice srpske, Novosadske biciklističke inicijative i sa Prirodno-matematičkog fakulteta, organizovao je različite aktivacije na Trgu slobode, poput radionica za najmlađe "Ja volim nauku" i vožnje biciklima "Rutom ljubavi".

Jedno od veoma uspešnih večeri bilo je i ono kada je na Trgu slobode organizovan "Venecijanski karneval u Novom Sadu" i uživanje pod maskama u italijanskim hitovima, piše u saopštenju.

Tokom festivala, svi posetioci na Trgu slobode mogli su da vide radove novosadskih vajara i studenata vajarstva na temu "Ljubav",  slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodine i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu "Ljubav".

Novi Sad je pokazao da je prestonica ljubavi i da će se ljubav slaviti i narednih godina!

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan