Arpad Sabo osuđen na 40 godina robije zbog ubistva žene i ćerke

Arpad Sabo osuđen na 40 godina robije zbog ubistva žene i ćerke

Suđenje optuženom koji je u leto 2016. godine u Veterniku ubio svoju suprugu Nikolinu (24) i četvoromesečnu ćerku završeno je danas u novosadskom Višem sudu iznošenjem završnih reči.

Kako prenosi "Blic", zamenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer u opširnoj završnoj reči obrazložila je optužnicu i iznete dokaze rekavši da smatra da je dokazano teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Ona je zatražila da se Sabo kazni maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 godina i da do upućivanja na izdržavanje kazne ostane u pritvoru.

S druge strane, Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da smatrao je da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i ćerke, kao što je rekao u svojoj odbrani.

On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i priznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Čolić je zatražio da se Sabo pusti iz pritvora do upućivanja na izdržavanje kazne. 

Prema nalazu i mišljenju veštaka, afektivno stanje, ljutnja i bes kod okrivljenog, generisani su dugotrajnim i aktuelizovanim konfliktom sa sada pokojnom Slavicom.

Prema navodima optužžnice, Sabo je u noći izmedu 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novorođenčad novosadsko porodilište sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ bez vode raspored sahrana novi sad isključenje vode bez struje Isključenje struje novosadska policija matičar novi sad jkp lisje betanija bebe novosađani Aleksandar Vučić KCV izmena režima saobraćaja 27. novosadski maraton Elektrodistribucija Novi Sad