Arpad Sabo osuđen na 40 godina robije zbog ubistva žene i ćerke

Arpad Sabo osuđen na 40 godina robije zbog ubistva žene i ćerke

Suđenje optuženom koji je u leto 2016. godine u Veterniku ubio svoju suprugu Nikolinu (24) i četvoromesečnu ćerku završeno je danas u novosadskom Višem sudu iznošenjem završnih reči.

Kako prenosi "Blic", zamenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer u opširnoj završnoj reči obrazložila je optužnicu i iznete dokaze rekavši da smatra da je dokazano teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Ona je zatražila da se Sabo kazni maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 godina i da do upućivanja na izdržavanje kazne ostane u pritvoru.

S druge strane, Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da smatrao je da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i ćerke, kao što je rekao u svojoj odbrani.

On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i priznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Čolić je zatražio da se Sabo pusti iz pritvora do upućivanja na izdržavanje kazne. 

Prema nalazu i mišljenju veštaka, afektivno stanje, ljutnja i bes kod okrivljenog, generisani su dugotrajnim i aktuelizovanim konfliktom sa sada pokojnom Slavicom.

Prema navodima optužžnice, Sabo je u noći izmedu 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ jkp novosadska toplana bebe isključenja struje novorođenčad novosadsko porodilište sahrane havarija na vodovodu jkp lisje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad bez struje horoskop EPS betanija raspored sahrana i ispraćaja almaško groblje gradsko groblje servisne informacije matična knjiga rođenih Miloš Vučević novosađani horoskopski znaci radosne vesti servisne informacije novi sad štrand elektrovojvodina porodilište dunav bez vode