Art Kvart – Start 2017 i ove godine u pet delova Novog Sada

Art Kvart – Start 2017 i ove godine u pet delova Novog Sada

Projekat "Art Kvart – Start 2017" namenjen je svim omladincima uzrasta od 10 do 16 godina, a sastoji se od pet umetničkih sekcija, u pet različitih delova grada, koji paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i gde nastaje zajedničko umetničko delo.

Sekcije će se održavati ukupno deset nedelja, počevši u oktobru, a vodiće ih školovani umetnici, članovi udruženja Novo kulturno naselje. Ovo je četvrta godina za redom u kojoj se organizuju ovakve sekcije, u kojima je prethodnih godina učestvovalo više od stotinu mladih iz Novog Sada i okoline.

Svi zainteresovani, uzrasta od 10 do 16 godina mogu da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru (dramska, muzička, plesna, filmska i vajarska), putem e-mail adrese: a sekcije će biti održane na sledećim lokacijama:

Likovna i vajarska sekcija – Detelinara

Plesna sekcija – Novo naselje

Filmska sekcija – Liman

Dramska sekcija – Centar

Muzička sekcija – Adamovićevo naselje

"Art Kvart – Start" za ciljeve ima decentralizaciju sadržaja za mlade, uključivanje mladih iz perifenih delova grada u kulturne i edukativne programe kao i upućivanje mladih jednih na druge. Takođe cilj je podizanje nivoa svesti i edukacija mladih o negativnim posledicama diskriminacije i agresivnog ponašanja, kroz teorijske diskusije i kreativno izražavanje.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan