ArtEcomarket okupirao portu: U ponudi sve od kupusa do kupaćih kostima

ArtEcomarket okupirao portu: U ponudi sve od kupusa do kupaćih kostima

Sedmi ArtEcomarket počeo je danas u Katoličkoj porti, i trajaće do 12. jula, a u okviru njega predstaviće se više od 60 izlagača iz cele Srbije.

Postavljeno je preko dvadeset štandova  gde Novosađani mogu da kupe odeću, nakit, organsku hranu, prirodnu kozmetiku, ukrase i razne rukotvorine.

Jelena iz pekare Konstantin nudi integralni hleb i perece. Kaže da se najbolje  prodaje beskvasni hleb od 500 grama, koji košta 70 dinara. U ponudi se može naći i hleb sa semenom bundeve, i sa obezmašćenim bundevinim brašnom. Perece su sa susamom ili cimetom. Cena pekarskih proizvoda se kreće od 60 do 120 dinara.

Zainteresovani mogu da kupe i organsko povrće ili gotove sendviče napravljene od toga. Od povrća se prodaje krompir, kupus, paradajz, paprika i krastavci. Može se naći i kikiriki puter, laneno ulje i različiti čajevi.

Mali kibic fenster ukrasi se prodaju za 1500 dinara, dok veliki koštaju do 50 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Radionica Uma Til pravi odeću za malu decu. Na ovom štandu se mogu naći majice sa ručno rađenim aplikacijama, a neki od njih i sviraju. Koštaju od 1500 dinara pa naviše, dok su šnale 120 dinara.

Nataša Jovičić iz zanatske radnje Lutkart prodaje odeću i kupaće kostime za žene. Cene kreću od 1700 dinara, pa sve do 6000 ako se radi o unikatnom komadu.

- Ove rasprodaje uvek dobro prođu, budem zadovoljna. Vraćaju mi se stare mušterije, ali steknem i mnoge nove – kaže Jovičićeva za portal mojnovisad.com.

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – Spans je takođe prisutno na ovoj manifestaciji,  građani ako doniraju 100 dinara ovoj organizaciji dobiće bedž sa likom neke životinje.

Organizatori predstavljaju Art zonu kao mesto gde umetnici izlažu svoje ručno pravljene radove i ona objedinjuje i spaja ljude iz različitih krajeva Srbije. Pored toga, Art zona Novosađanima i gostima kojih u period održavanja Marketa, sada već tradicionalno ima iz svih krajeva sveta, pruža mogućnost da se upoznaju sa nekonvekcionalnim stvarima i predmetima, počev od garderobe i nakita, prirodne kozmetike. Veoma važna stvar je i upoznavanje lokalnog stanovništva sa ljudima koji izrađuju predmete, razmenjuju ideje, druže se i podstiču sugrađane da kupe nešto što nije konfekcija, već unikatno delo kreativaca koji ovde prodaju svoje proizvode – navode iz organizacije.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan