Astronomski kamp na Fruškoj gori od 20. do 23. jula

Astronomski kamp na Fruškoj gori od 20. do 23. jula

Za ovogodišnji kamp pripremljen je bogat i zanimljiv program u vidi više prezentacija, demonstracija, predavanja, kviza, tribina i osmatračkog takmičenja.

Od 20. do 23. jula, na Fruškoj Gori, tačnije na Letenki, uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada, održava se 17. Astronomski kamp pod nazivom "Letenka 2017".

Kamp organizuju novosadska astronomska društva "Novi Sad", "Lira" i "Kosmos". Među predavačima nalaze se profesori sa niškog i novosadskog univerziteta, publicisti i iskusni astronomi, astrofotografi itd.

Do sada su učešće najavili ljubitelji astronomije iz Srbije, ali i iz Slovačke, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a očekuju se i gosti iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije itd.

Kako za kamp postoji interesovanje i najmlađih astronoma pripremljen je i program za predškolsku i školsku decu.

Za učešće na kampu nije neophodno posebno poznavanje astronomije, niti posedovanje astronomske opreme. Svi gosti kampa, ukoliko bude vedro, moći će da posmatraju nebeske objekte kroz teleskope.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje centralno groblje u Futogu Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad gradsko groblje Futog bez vode bebe isključenje vode Vreme u Novom Sadu jkp lisje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija raspored sahrana novi sad Petrovaradin Republički hidrometeorološki zavod novosađani sahrane isključenja struje policija servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad novorođenčad Isključenje struje novosadsko porodilište RHMZ jkp novosadska toplana