Ateisti Srbije: Dačić pretvara vladu u "uslužni organ" SPC

Ateisti Srbije: Dačić pretvara vladu u "uslužni organ" SPC

Udruženje građana Ateisti Srbije optužilo je danas ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da Vladu Srbije pretvara u "uslužni organ" Srpske pravoslavne crkve (SPC) kroz obećanja o obnovi pravoslavne crkve u Njujorku koja je izgorela u požaru.

- Dačić pretvara Vladu Srbije u servis jedne nacionalne zajednice, srpske, ali i u uslužni organ jedne verske zajednice, one pravoslavne, oličene u SPC. Izražavajući iskreno žaljenje zbog požara i nesreće, smatramo da je takvo ponašanje nedopustivo i nezakonito – naveli su Ateisti Srbije u saopštenju.

Podsetili su da je zgrada crkve bila osigurana i da se prikupljaju dobrovoljni prilozi za njenu obnovu i dodali da je to jedini ispravan način.
 
- Dačić u ime Vlade Srbije nudi ono što ne da nije u nadležnosti jedne vlade, već je u drastičnom sukobu sa Ustavom i zakonima države, navedeno je u saopštenju.

Ateisti Srbije su dodali i da država Srbija svake godine poklanja SPC-u više od šest miliona evra budžetskog novca, dok je istovremeno SPC oslobođena poreza i ne puni budžet.

- Pokloni i 'projekti' ministarstava i lokalnih samouprava, ovu sumu dižu na više od 10 miliona evra godišnje. A sada, povrh svega toga, gospodin Dačić obećava još novca poreskih obveznika Srbije, dakle svih osim same SPC, za obnovu hrama SPC u SAD. Skandalozno, u najmanju ruku, piše u saopštenju.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija štrajk u pošti elektrovojvodina obustava rada betanija bez vode Isključenje struje dnevni horoskop bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje Bukovac zodijak novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad astrologija isključenje vode servisne informacije Spens pošte srbije servisne informacije novi sad isključenja struje jkp lisje horoskop raspored sahrana novi sad novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja štrajk poštara Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad