Auto-moto savez Srbije upozorava na moguću poledicu na pojedinim deonicama

Auto-moto savez Srbije upozorava na moguću poledicu na pojedinim deonicama

Povremene snežne padavine utiču na stvaranje mokrih kolovoza koji tokom noći mogu biti i klizavi zbog opasnosti od poledice i nižih temperatura, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

U izveštaju o stanju na putevim AMSS poručuje da je na putevima u planinskim predelima zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije zbog snežnog pokrivača koji ostaje na kolovozu obavezna upotreba zimskih guma i lanaca, a to se posebno odnosi na planinske predele na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja i Zaječara.

Do 1. aprila biće izmenjen režim saobraćaja na deonici petlja Pojate - Ćićevac, u zoni naplatne stanice Pojate, a u smeru ka Ćićevcu.

Izvršeno je delimično suženje kolovoza sa desne strane, oko 100 metara ispred i iza naplatne stanice Pojate, dok naplatna stanica Pojate radi nesmetano sa svim prilaznim trakama.

Inače, svi putni pravci prvog reda održavanja su vlažni, a snega u raskvašenom stanju do 5cm ima na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zrenjanina.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a na pojedinim deonicama na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom, upozorava AMSS.

Prema informacijama Uprave granične dobijenim u 17 i 15 časova na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja vozila. Teretna vozila čekaju na Horgošu tri sata, a na Gradini i Batrovcima sat vremena. Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Trenutna temperatura je oko nula stepeni, a kako kažu meteorolozi padavine nas očekuju i za vikend.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan