BAČKI BREG: Novosađaninu zaplenjen kompletan salon za negu pasa (FOTO)

BAČKI BREG: Novosađaninu zaplenjen kompletan salon za negu pasa (FOTO)

Carinici Republike Srbije su u ponedeljak, 28. maja, na ulazu graničnog prelaza Bački Breg, zaplenili veću količinu neprijavljene opreme za negu kućnih ljubimaca vredne oko pola miliona dinara.

Kako se navodi na sajtu Uprave carina, prekršaj je otkriven u kombiju novosadskih registarskih oznaka sa prikolicom nemačkih tablica, kojim je od Nemačke ka Novom Sadu putovao 33-godišnji Novosađanin u društvu saputnika.

Došavši na red za kontrolu, vozač je carinskim službenicima prijavio tovar polovne robe: belu tehniku, nameštaj i alat za koje je uredno platio carinske dažbine.

Prilikom pregleda kombija utvrđeno je da se u njemu nalazi i deo robe koja nije bila prijavljena, jer su carinici u tovaru pronašli dve torbe sa nesvakidašnjim sadržajem.


Reč je, naime, o opremi za negu kućnih ljubimaca, i to o hidrauličnom stolu za šišanje pasa, mašinicama i njihovim ulošcima, ali i makazama, četkama i furminatorima za pse, koji služe za uklanjanje mrtvih ili ućebanih dlaka sa tela životinje.

Iako vrednost robe dostiže gotovo pola miliona dinara, vozač je izjavio da je torbe preuzeo u Nemačkoj da ih preveze poznaniku u Novi Sad, a da prethodno nije ni proverio o čemu se radi pošto mu je rečeno da su u pitanju "neke sitnice".


- Napominjemo da je onaj ko na sebe preuzme prevoz neke pošiljke u putničkom prometu za tu pošiljku i odgovoran, tako da svakako treba proveriti šta prevozite pre nego što na sebe preuzmete tu odgovornost –
poručuje se na internet stranici Uprave carina.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan