Bajaga i Artan Lili nastupaju za doček na Trgu slobode

Bajaga i Artan Lili nastupaju za doček na Trgu slobode

Najavljeni i izvođači na dočeku nove godine po julijanskom kalendaru.

Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, opera za decu "U cara Trojana kozije uši", TAPAN Live Act, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, predstava trupe Telo kao instrument, KabareBre, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum i drugi pojaviće se na pozornicama širom grada tokom dočeka 2020. i, kako je organizatori Dočeka nazivaju, 7528. godine.  

Kako se navodi u saopštenju Fondacije EPK 2021, studenti Scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Fakulteta tehničkih nauka, kao i Novih likovnih medija Akademije umetnosti zajedno sa vizuelnim umetnicima – Rodrigo Guzman Cazares, TKV... – pretvoriće Doček 2020. i 7528. u uzbudljivo putovanje kroz grad na čak 50 lokacija. Spajajući različite prostore, programe i izvođače kroz vizuelne efekte, Novi Sad ide u korak sa svetskim trendovima, navodi umetnička direktorka Dočeka, Milica Stojšić, arhitekta i dizajnerka svetla.

– Priznati umetnici iz zemlje i inostranstva će u oblasti video mapiranja, animacije, instalacije i druge forme vizuelne umetnosti i novih medija biti uključeni u kreativni koncept Dočeka. Muzički program svoju drugu polovinu pronalazi kroz intervencije u domenu umetničkog programa. Želimo da umesto koncerata, posetiocima ponudimo događaje, u punom smislu te reči – navodi Stojšić.


Svi događaji u okviru Dočeka 2020. godine – koji će se na Trgu slobode završiti nastupom Bajage i Instruktori, te sastava Artan Lili – biće besplatni, u centru grada, na otvorenom i trajaće tokom čitavog dana, dok će Doček 7528. biti u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima. Ulaznice po promotivnim cenama su u prodaji do 23. decembra i mogu se pronaći na prodajnim mestima Gigs Tixa i onlajn.

Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica, kao i servisne informacije važne za sam dan oba Dočeka biće dostupne na sajtu www.docek.ns2021.rs.   

Oceni vest:
12
17

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Domanović

  pre 452 dana i 2 sata

  Otimanje para od naroda

  Oceni komentar:
  1
  6
 • DANIJELA BELI

  pre 451 dan i 23 sata

  BOŽO VREĆO???? SRAMOTA!!!!
  A i Bajaga strašan repertoar ima.
  Čist promašaj.

  Oceni komentar:
  3
  7
 • Siniša

  pre 450 dana i 15 sati

  Ja sam očito kao medved prespavao neki period života. Kakav bre Božo Vrećo, pe*er koji ima crni lak za nokte i peva od Silvane stare pesme.Moja mama ga služa, zavezaću je za novu godinu da ne može da dođe na koncert da me bruka.

  Oceni komentar:
  1
  4