Bajatović: Uvezen gas iz Mađarske, stabilizacija od 16 časova

Bajatović: Uvezen gas iz Mađarske, stabilizacija od 16 časova

"Srbijagas" je jutros, zbog pucanja cevi u okviru kompresorske stanice na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke tog energenta ka Srbiji, interventno uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske, izjavio je Tanjugu generalni direktor Dušan Bajatović.

On je dodao da će od 16 časova biti stabilizovani svi sistemi u snabdevanju gasom u Srbiji.

– "Srbijagas" je obezbedio interventne količine gasa iz Mađarske interventnim uvozom od pet miliona metara kubnih gasa. I zajedno sa onim što možemo da proizvedemo u Banatskom dvoru vratićemo sistem u potpunosti na parametre koji su normalni za rad sistema za sve potrošače, i domaćinstva i industriju – rekao je Bajatović.

Napomenuo je da je "Srbijagas" u mogućnosti da interveniše i sutra ako bude trebalo, pošto još nema tačnih podataka kada će biti završena popravka gasnog sistema u Bugarskoj.

Bajatović kaže za Tanjug da je jutros posle tri sata došlo do pucanja cevi u rejonu kompresorske stanice Provadija u Bugarskoj zbog čega je prekinuta isporuka gasa ka Rumuniji i ka Srbiji.

U međuvremenu je pravac prema Rumuniji najvećim delom osposobljen, a što se tiče pravca prema Srbiji, radi se na saniranju pukotine na cevi. To je izazvalo poremećaj u srpskom sistemu zbog nedostatka gasa – objasnio je direktor "Srbijagasa" i poručio da će od 16 časova svi sistemi u Srbiji biti vraćeni na one parametre u snabdevanju gasa koji su nam potrebni.

Dodao je da je nezahvalno davati procene kada će Bugari otkloniti kvar i da trenutno ne postoje tačne informacije.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Сремац

  pre 692 dana i 20 sati

  Баја, пусти ту причу за малу децу, шта је са "пуним складиштем" у Банатском Двору? Како увезли од Мађара, преко Бугарске?

  Oceni komentar:
  3
  9
 • Iznogud

  pre 692 dana i 18 sati

  Sremac...pročitaj članak pre komentarisanja...

  Oceni komentar:
  2
  4