Bajkeri doveli Uskršnjeg moto zeku u Dom u Veterniku

Bajkeri doveli Uskršnjeg moto zeku u Dom u Veterniku

Članovi udruženja motorista slobodnog duha „Apostoli“ posetili su danas Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Oni su štićenicima uručili uskršnje poklone. Ustanovi su poklonili rampu za invalide, donaciju kompanije Jugokomercija.

Kako je ova poseta postala tradicionalna mnogi korisnici doma su sa nestrpljenjem iščekivali dolazak prijatelja na motorima. Bajkeri su prvo napravili krug u dvorištu doma, a potom su parkirali svoje dvotočkaše i podelili slatkiše i uskršnja jaja i zagrljeni fotografisali se sa štićenicima.

Prema rečima direktora ove ustanove Zorana Arbutine rampa za invalide koja će omogućiti lakši ulazak u vozilo se trenutno nalazi u kompaniji Jugokomercija koja ju je i instalirala na službeni kombi doma u Veterniku i stići će u utorak.

–  Mi imamo 548 korisnika i svaka pomoć nam je dobrodošla. Najlepše u celoj ovoj priči jeste adekvatna medijska promocija da bi ljudi saznali da postoji niz mogućnosti da se pomogne ovoj deci – rekao nam je Arbutina.

Inače, „Apostoli“ nisu klasičan moto-klub, više su usmereni na organizovanje humanitarnih akcija. Ideja je potekla pre sedam godina od predsednika kluba Zorana Matića  i njegovih prijatelja. Od tada se redovno organizuju akcije „Moto Deda Mraz“ i „Moto zeka“. Tokom akcije „Moto deda mraz“ članovi kluba poslednje nedelje pred Novu godinu zajedno sa klubovima „Horda“ i „Otpisani“ obilaze Dečje selo, Dečju bolnicu, Dnevni boravak za osobe sa potrebnim potrebama na Novom naselju, Svratište za decu ulice i  prave okupljanje na Trgu slobode u Novom Sadu i podele paketiće najmlađima. Akcija „Moto zeka“ se organizuje za Uskrs i ove godine pomoć je bila namenjena Domu u Veterniku.

- Cilj udruženja  je da ulepša praznike deci koja su van svojih porodica. Odziv ostalih moto-klubova je takođe dobar. Organizuju se i akcije dobrovoljnog davanja krvi. Ove godine se planira i potpisivanje donorskih kartica za zaveštanje organa - kaže  za portal mojnovisad.com, PR Moto-kluba „Apostoli“ Sandra Šteli.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina vojvodina ns seme novosadsko porodilište elektrovojvodina horoskop novi sad Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad bez tople vode bebe bez grejanja Srbija isključenje grejanja betanija servisne informacije novi sad bez vode isključenje vode novorođenčad novosađani tajne horoskopa vremenska prognoza bez struje begeč ljubavni horoskop Isključenje struje horoskopski znaci Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo