Baka Ljubica pozitivan primer za mlade Novosađane

Baka Ljubica pozitivan primer za mlade Novosađane

Da li ste dovoljno jaki, u glavi, da se tokom cele godine, bez pardona, svako jutro, budite pre većine ukućana i komšija, i punim plućima i jutarnjom gimnastikom prepustite svakom novom danu.

Gospođa Ljubica već godinu dana je jedna od najupornijih sugrađanki koje, među poslovnim ljudima, profesionalnim sportistima i rekreativcima u punoj sportsko/ratnoj opremi, srećemo u ranim jutarnjim satima na Keju i otvorenoj vežbaoni kod Štranda.

Ljubica je prepoznatljiva po svom šeširiću/kapici, po sunčanim naočarama i osmehu.

„Svako jutro oko 6 sati sam napolju. Pola sata sasvim je dovoljno da se razbudite i razgibate svoje telo, ali i dušu. Uživam u jutarnjem suncu, svežem vazduhu, povetarcu sa Dunava i tišini.“

Ljubica Veljko ima 84 godine, jednu ćerku i dve unuke. Obe unuke su stomatolozi. Ne kaže, ali se vidi da se ponosi njima.

Ljubica ima i prijateljice. One manje vežbaju ali zajedno šetaju.

Sreli smo ih, ali nisu želele da se fotografišu. Stidljivo i širokim osmehom su se zahvalile.

Ljubica čita dnevne novine i knjige; ovih dana Momu Kapora. I usput veze: stolnjake... i druge stvari, za unuke ... i ostale bližnje.

„Preporučujem svima jutarnju gimnastiku. Stvarno se osećam bolje i fizički i psihički od kad vežbam. Niko me ne tera, sama sam birala. Vežbanje mi je i uživanje i potreba. Bolja mi je cirkulacija i bolje zdravlje uopšte. Pitajte mog doktora“.

Eh, kad bi Ljubica mogla da nama, mladima/lenjima/namćorima/pospanima – pozajmi malo svoje energije. Lepši bi nam život bio.

 

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan