Borba za starateljstvo hrvatske pevačice Severine Kojić nad petogodišnjim sinom Aleksandrom, kojeg je rodila u braku sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem, proširila se i na borbu za muzička i autorska prava. Naime, Seve je na svom fejsbuk-profilu pokrenula akciju "I ja sam majka", uz koju je objavila svoju obradu pesme "Uspavanka za dečaka", kantautora Đorđa Balaševića, a da za to od njega nije tražila dozvolu.

Na to je slavni Novosađanin odreagovao opširnim pismom, preko društvenih mreža njegove ćerke Bebe. Imeđu ostalog, Đole se osvrnuo na "potezanje onoga što je tuđe" i podsetio na dan kada se 1995. rodio njegov sin Aleksa, kome je "Uspavanka za dečaka" napisana.

- Ne znam da li u nekom horoskopu postoji Godina lopova - pita se Balašević, čija su autorska dela krali poslednjih decenija. - No, sa "Uspavankom" je, ipak, nešto drugo. Ta pesma je lična. I nemojte mi govoriti da su sve lične. Jedno je ako neko mazne batak sa astala iz "Al se nekad dobro jelo", ili zaviri u karte "Bože zvanog Pub", a drugo kad za jednokratnu upotrebu izdžepari stih iz zaljuljane kolevke. Sud je tu da odluči o nekom autorskom pravu, plagijatu, ili starateljstvu. I, da ne bude zabune, iako sam, po nekim izvorima, u mnogo čemu Zakon, već odavno mi je jasno da ni slučajno nisam Sud - piše Balašević.