Balkanski botanički kongres otvoren u Novom Sadu

Balkanski botanički kongres otvoren u Novom Sadu

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u ponedeljak 10. septembra svečano je otvoren 7. Balkanski botanički kongres, na kome učestvuje oko 400 istraživača i stručnjaka iz cele Evrope.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan u pozdravnom obraćanju pohvalio je organizovanje ovakvog skupa koji je od naročitog značaja za opstanak nauke, i koji daje mogućnost za veoma važnu razmenu znanja, iskustava, rezultata i ideja.

On je naglasio da podržava kolege botaničare u njihovom radu, i pozvao da istraju na tom putu nauke i znanja.

- Srbija bi trebalo da bude lider kada je u pitanju zaštita životne sredine, i svi zajedno moramo da se potrudimo da taj cilj ostvarimo. Zaštita životne sredine nije samo posao, već borba da živimo zdravije i kvalitetnije – poručio je ministar.


Kongres se održava od 10. do 14. septembra, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta –Departmana za biologiju i ekologiju Univerziteta u Novom Sadu i Botaničkog društvo "Andreas Volni".

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop novorođenčad bez vode srpska pravoslavna crkva Isključenje struje Dom zdravlja Novi Sad servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana isključenje vode isključenja struje horoskop bez grejanja novosađani raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci novosadsko porodilište bebe jkp lisje Dom zdravlja klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija Republički hidrometeorološki zavod isključenje grejanja betanija sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija policija raspored sahrana i ispraćaja bez struje