Balša Božović prijavio Aleksandra Martinovića za više "autoplagijata"

Balša Božović prijavio Aleksandra Martinovića za više "autoplagijata"

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović predao je danas Pravnom fakultetu u Novom Sadu inicijativu za pokretanje postupka protiv poslanika iz Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića, kojeg je optužio za "više autoplagijata".

Božović je za Radio 021 rekao da se radi o šest radova koji su "autoplagijati", odnosno identični radovi u kojima su samo izmenjeni naslovi, dok je sadržaj isti, uključujući i gramatičke i pravopisne greške.

Kako je naveo, zahvaljujući tim radovima Martinović je stekao sva zvanja u visokom obrazovanju, na štetu studenata i kvalitetnog kadra koji predaje na državnim fakultetima.

Na prevarama i lažima je stekao akademsku karijeru, a predaje nekim studentima koji su nam se javljali i pitali zašto oni odgovaraju nekome ko je nedostojan – kazao je Božović.

Dodao je da Martinović predaje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, na master studijama u Kragujevcu, na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, a član je Saveta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Siguran sam da ni Univerzitet u Novom Sadu neće ostati nem i da će se akademska zajednica Beograda, Kragujevca i Niša pridružiti mojoj inicijativi kako ovakvi slučajevi više ne bi postojali ni na jednom državnom univerzitetu u Srbiji, kako bismo pre svega zaštitili studente, a potom i kvalitetan kadar u visokom obrazovanju – izjavio je poslanik DS-a.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan