BANOVINA: Nema termina za tribinu "Urušavanje demokratije"

BANOVINA: Nema termina za tribinu "Urušavanje demokratije"

Tribina pod nazivom "Urušavanje demokratije", u organizaciji Vojvođanske politikološke asocijacije, trebalo je da bude održana danas u Skupštini Vojvodine.

Međutim, domaćin im je uskratio gostoprimstvo pod izgovorom da traženi termin nije u okvirima radnog vremena, kažu organizatori.

U Skupštini kažu da je njihovu sugestiju da se promeni termin tribine organizator shvatio kao odbijanje.

Radno vreme Skupštine Vojvodine je preko nedelje od osam do četiri sata posle podne, a vikendom Skupština ne radi. Ipak, ponekad naprave izuzetak, pa je tako bilo i proteklog vikenda, kad je upravo u skupštinskim salama održana tribina o antifašizmu.

Ipak, takav izuzetak nije napravljen kad je reč o skupu “Urušavanje demokratije”.

- Meni je samo jutros na moju SMS poruku odgovorio predsednik Skupštine da je on učinio sve što može, ali da salu ne mogu da koristim. Mene je sramota što se ovo dešava u Novom Sadu i Autonomnoj pokrajini Vojvodini, mene je sramota da se to dešava od čoveka s kojim sa ja zajedno pre petog oktobra bio na istoj strani i posle petog oktobra – izjavio je juče za B92 organizator tribine, politikolog Duško Radosavljević, vrlo često oštar kritičar vojvođanske i republičke vlasti.

U pisanom odgovoru koji je poslat na adresu redakcije B92, generalni sekretar Skupštine Vojvodine tvrdi da skup zvanično nikad nije ni zakazan, već da im se Radosavljević, kako kažu, obratio molbom.

- Nakon toga mu je sugerisano da bi to trebalo da bude u toku radnog vremena, a ne nakon njega, kako je insistirano od strane organizatora, o čemu smo ih zvanično obavestili. Oni su ovu našu sugestiju shvatili kao otkazivanje skupa, što nije informacija koja odgovara istini – kaže generalni sekretar APV Nikola Banjac.

- Nije majka grdila sina što se kockao, nego što se vadio – ovim rečima Radosavljević komentariše tvrdnje generalnog sekretara, dodajući da je ovakvim potezom ugušen dijalog nevladinog sektora.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan