BarStrong street workout: Upoznajte najjaču uličnu ekipu u gradu (VIDEO)

BarStrong street workout: Upoznajte najjaču uličnu ekipu u gradu (VIDEO)

Zašto ići u teretanu ili na fitnes, kad sve to možete raditi i na ulici, kod kuće ili u parku, na kiši i suncu, leti ili zimi...

"Volja, trud i istrajnost" – osnovni je moto ambiciozne grupe momaka iz Novog Sada, okupljenih pod imenom BarStrong, koji se bave street workoutom (uličnim treningom), najčešće na Keju, blizu glavnog ulaza na Štrand.

Kako i kad je sve počelo, šta oni tačno rade i koja im je glavna ideja vodilja, ispričali su za portal mojnovisad.com.


Predstavite nam, za početak, vašu organizaciju...

- Mi smo najstarija, a ujedno i prva registrovana grupa na području Srbije koja se bavi uličnim treningom. Postojimo više od pet godina i učesnici smo mnogih humanitarnjih kampanja i organizatori mnogih dobrotvornih takmičenja. Bez lažne skromnosti, pobedili smo na svim takmičenjima u uličnom treningu na kojima smo učestvovali, kako kod nas tako i u inostrantvu.


Kako je koncipirana vaša grupa i koliko članova trenutno broji?

- Redovno treniramo po otvorenim parkovima za vežbanje širom Novog Sada i imamo verne pratioce koji nas podržavaju u tome što radimo, a mnogi i treniraju zajedno sa nama. Trenutno nas je 12 članova u grupi, polovina od toga je takmičarska postava, dok su ostali tu kao neki vid podrške. Svi članovi su spremni da daju savete u vezi treninga i ishrane. Ovo je sport za sve, nije potreban novac, samo volja i trud da se trenira radi vas samih.

 
Šta je osnovna ideja koja stoji iza BarStronga?

- Cilj nam je da podignemo svest o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, te motivišemo i podstaknemo, kako stariju tako i mlađu populaciju, da nam se priključe u uličnim treninzima, pre svih drugih radnji koje su uglavnom vezuju za ulicu – pre droge, alkohola i sličnih destruktivnih poroka. U ovaj sport nisu potrebna nikakva ulaganja već samo volja, trud i istrajnost.

 
Na čemu trenutno radite i kakvi su vam planovi za budućnost?

- Trenutno smo učesnici serijala "Ja imam talenat", prošli smo audiciju i prvi krug, i maksimalno se trudimo da izađemo iz tog serijala kao pobednici. Naredni plan nam je da od eventualne novčane nagrade izgradimo parkove za vežbanje sirom Srbije i regiona, kako bi naši majmlađi sugrađani, prijatelji i poznanici mogli aktivnije da se bave sportom i fizičkom aktivnošću generalno. Redovni treninzi su prevencija svake bolesti.

Uredništvo portala mojnovisad.com zdušno navija za vas i želi vam da istrajete u svojim planovima, na kakve god birokratske, finansijske i druge probleme u svom delovanju nailazili.

Trud i predan rad vode daleko!


Sve dodatne informacije o BarStrong ekipi možete dobiti putem njihove zvanične Fejsbuk stranice.

Autor: Mladen Borocki
Foto: Facebook/BarStrong Street Workout

Oceni vest:
16
31

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladislava

  pre 960 dana i 7 sati

  A što ne biste probali sa lopatama u rukama da trošite snagu i da vežbate. Korisnije bi bilo i za vas i za društvo.

  Oceni komentar:
  7
  5
gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci bez struje isključenje vode elektrovojvodina jkp lisje servisne informacije novi sad betanija vremenska prognoza bez vode bebe matičar novi sad RHMZ raspored sahrana i ispraćaja Vreme u Novom Sadu novorođenčad sahrana klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad horoskop isključenja struje novosađani sahrane novosadsko porodilište Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje servisne informacije raspored sahrana novi sad