BarStrong street workout: Upoznajte najjaču uličnu ekipu u gradu (VIDEO)

BarStrong street workout: Upoznajte najjaču uličnu ekipu u gradu (VIDEO)

Zašto ići u teretanu ili na fitnes, kad sve to možete raditi i na ulici, kod kuće ili u parku, na kiši i suncu, leti ili zimi...

"Volja, trud i istrajnost" – osnovni je moto ambiciozne grupe momaka iz Novog Sada, okupljenih pod imenom BarStrong, koji se bave street workoutom (uličnim treningom), najčešće na Keju, blizu glavnog ulaza na Štrand.

Kako i kad je sve počelo, šta oni tačno rade i koja im je glavna ideja vodilja, ispričali su za portal mojnovisad.com.


Predstavite nam, za početak, vašu organizaciju...

- Mi smo najstarija, a ujedno i prva registrovana grupa na području Srbije koja se bavi uličnim treningom. Postojimo više od pet godina i učesnici smo mnogih humanitarnjih kampanja i organizatori mnogih dobrotvornih takmičenja. Bez lažne skromnosti, pobedili smo na svim takmičenjima u uličnom treningu na kojima smo učestvovali, kako kod nas tako i u inostrantvu.


Kako je koncipirana vaša grupa i koliko članova trenutno broji?

- Redovno treniramo po otvorenim parkovima za vežbanje širom Novog Sada i imamo verne pratioce koji nas podržavaju u tome što radimo, a mnogi i treniraju zajedno sa nama. Trenutno nas je 12 članova u grupi, polovina od toga je takmičarska postava, dok su ostali tu kao neki vid podrške. Svi članovi su spremni da daju savete u vezi treninga i ishrane. Ovo je sport za sve, nije potreban novac, samo volja i trud da se trenira radi vas samih.

 
Šta je osnovna ideja koja stoji iza BarStronga?

- Cilj nam je da podignemo svest o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, te motivišemo i podstaknemo, kako stariju tako i mlađu populaciju, da nam se priključe u uličnim treninzima, pre svih drugih radnji koje su uglavnom vezuju za ulicu – pre droge, alkohola i sličnih destruktivnih poroka. U ovaj sport nisu potrebna nikakva ulaganja već samo volja, trud i istrajnost.

 
Na čemu trenutno radite i kakvi su vam planovi za budućnost?

- Trenutno smo učesnici serijala "Ja imam talenat", prošli smo audiciju i prvi krug, i maksimalno se trudimo da izađemo iz tog serijala kao pobednici. Naredni plan nam je da od eventualne novčane nagrade izgradimo parkove za vežbanje sirom Srbije i regiona, kako bi naši majmlađi sugrađani, prijatelji i poznanici mogli aktivnije da se bave sportom i fizičkom aktivnošću generalno. Redovni treninzi su prevencija svake bolesti.

Uredništvo portala mojnovisad.com zdušno navija za vas i želi vam da istrajete u svojim planovima, na kakve god birokratske, finansijske i druge probleme u svom delovanju nailazili.

Trud i predan rad vode daleko!


Sve dodatne informacije o BarStrong ekipi možete dobiti putem njihove zvanične Fejsbuk stranice.

Autor: Mladen Borocki
Foto: Facebook/BarStrong Street Workout

Oceni vest:
16
31

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladislava

  pre 1049 dana i 11 sati

  A što ne biste probali sa lopatama u rukama da trošite snagu i da vežbate. Korisnije bi bilo i za vas i za društvo.

  Oceni komentar:
  9
  5
šoping centar promenada JKP Vodovod i kanalizacija klinički centar vojvodine novosađani raspored sahrana novi sad bez vode Isključenje struje novosadska policija novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište Spens KCV bebe sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana 27. novosadski maraton isključenje vode servisne informacije elektrovojvodina Aleksandar Vučić izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad betanija bez struje humanitarna akcija klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje isključenja struje