BASKET: Na Trgu slobode sutra počinje turnir "Novi Sad Ultra Challenger"

BASKET: Na Trgu slobode sutra počinje turnir "Novi Sad Ultra Challenger"

Basketaši iz 10 zemalja sveta, muzičari i teren specijalno pravljen za ovu priliku, spremni su za sutrašnji turnir "Novi Sad Ultra Challenger" – basket spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji Fibe i basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3" – koji će biti održan na Trgu Slobode u petak i subotu 24. i 25. maja.

U petak, 24. maja, kvalifikacije će trajati od 15 do 17 časova, a takmičenje će se nastaviti od 17.30 do 22 časa. Subota je rezervisana za četvrtfinale koje će trajati od 18 do 19.30 časova i za pravu basket poslasticu koju ćemo gledati tokom polufinala i finala od 19.50 do 22 časa. Ulaz za sve posetioce je slobodan.


Internacionalni turnir u basketu 3x3, "Novi Sad Ultra Challenger" okupiće neke od najatraktivnijih ekipa sveta kao što su Novi Sad, Liman, Zemun i Vrbas iz Srbije, Gagarin i Sosnovy Bor iz Rusije, Princeton i NY Harlem iz Amerike, Delhi iz Indije, Lausanne iz Švajcarske, Prague iz Češke, Domžale iz Slovenije, Šakiai i Raseiniai iz Litvanije, Tallinn iz Estonije i Odessa iz Ukrajine. Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Mexico Cityju u julu 2019. godine.

Tokom oba dana, praznik za ljubitelje basketa uveličaće i celodnevni muzički program koji predvode čuvena novosadska organizacija Cake Beats, pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copyja, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka.


– Centar Novog Sada već sada krasi izdignuti teren za basket na čije tribine staje 600 ljudi, a specijalna rasveta i ozvučenje doprineće posebnom doživljaju. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena. Na turnir koji popularizuje basket u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji pozvani su svi Novosađani i posetioci iz celog sveta –
navodi se u pozivu organizatora.

BASKET 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3x3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Touru, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3" stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3x3.   

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan