Batalite Pokémon GO, ovo su prave igrice za leto

Batalite Pokémon GO, ovo su prave igrice za leto

Iako je Pokémon GO igrica zaludela ceo svet, pa i Novosađane, odlučili smo da vam preporučimo tri zanimljive igrice českog studija Amanita Design koje možete igrati dok god se krijete od vrućina pod klimom ili dok smišljate strategiju kako da uhvatite pokémone.

Dok budete prelazili prve prepreke u igricama, na probi će vam biti inteligencija, ali i kreativni i radoznali um. Brzo ćete zaželeti da provodite vreme sa šarmantnim neobičnim likovima ovih originalnih igrica sa predivnom muzikom i još lepšom atmosferom.

Machinarium (2009)

Machinarium je prva dugometražna igra češkog studija Amanita Design. Kroz ovu logičku avanturu vas vodi simpatični mali robot Jozef sa otpada, čiju ulogu preuzima igrač. Robot Jozef rešava kreativne i raznolike zagonetke kako bi pronašao izlaz, ali i spasio svoju devojku i glavni grad od Bratstva crnih kapa. Machinarium će vas ostaviti bez daha svojom simpatičnošću, šarmom ali i težinom.

 

Botanicula (2012)

Botanicula je priča o biljkama, o mikrokosmosu koji možemo samo da zamislimo. Kada čarobnom drvetu i njegovom magičnom semenu zapreti opasnost od paukolikih parazita koji mu isisavaju život, pet nesvakidašnjih heroja, koji će vas kroz igricu voditi, moraju da ga spasu. U svetu biljaka živopisnih boja i neobičnih oblika, slično kao kod Machinariuma, sve se svodi na rešavanje lakših zagonetki i sakupljanje određenih predmeta. Pored dizajna i šaljivih likova, kroz igricu ćete čuti neke od najboljih muzičkih numera u svetu igara u kojima se izdvajaju simpatični glasići biljolikih protagonista.

 

Samorost 3 (2016)

Samorost 3 je pravo malo remek delo među igricama logičkog tipa. Broj tri u nazivu igre možete zanemariti jer je Samorost 3 kompletna point & click avantura, za čije uživanje vam nije potrebno iskustvo ili poznavanje prethodna dva dela. Igrač je u ulozi neobičnog svemirskog gnoma koji, nakon što mu čarobna truba padne u blizini kuće, kreće na put preko kosmosa u potrazi za njenim misterioznim poreklom. Prelepa grafika i zvučni efekti dodatno pojačavaju doživljaj igrice.

 

Amanita Design je nezavisni studio za razvoj igrica sa sedištem u Češkoj, koji je osnovao Jakub Dvorsky 2003. godine. Pored nabrojanih edukativnih igrica, kreirali su i Samorost 1 (2003), Rocketman (2004), The Quest For The Rest (2004) Samorost 2 (2005) i Questionaut (2008). Studio se, takođe, bavi i kreiranjem video spotova, sajtova, animacija i ilustracija.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan